Zile dulci cu tartă cu fructe și mascarpone

Credem că orice zi mohorâtă poate fi înseninată de un desert delicios, proaspăt și ușor. Iar cum zilele reci de toamnă par să își fi intrat pe deplin în drepturi, tarta cu fructe și mascarpone - rețeta Danei de la Marty Plaza Cluj - este o mângâiere suavă ce amintește de vară. Mere, mango și căpșuni sunt fructele alese de ea pentru a ne încânta simțurile și noi credem că își ating cu brio scopul.

 

Când auzim sintagma ”desert făcut în casă” ne gândim poate automat la ceva super complicat, la ore în șir petrecute în bucătărie, haos și făină care zboară în toate direcțiile. Adevărul e că, de cele mai multe ori, lucrurile sunt mult mai simple decât ni le imaginăm noi. Trebuie doar să ne apuăcm de treabă, iar bucuria celor dragi în fața desertului mult așteptat va face să merite din plin efortul.

Iată de ce ai nevoie pentru preparare:

  • 350 g aluat foietaj
  • 400 g mere
  • 400 g mango
  • 250 g zahăr
  • Sirop din 4 linguri zahar + 150 ml apă
  • 250 g mascarpone
  • 150 ml smântână pentru frișcă
  • O esență de vanilie
  • 5 ouă
  • Jumătate de lămâie - zeamă și coajă
  • 250 g căpșuni
  • 20 g unt
  • 50 g făină

Preparare:

 1. Întindem aluatul cu sucitorul până are o grosime uniformă.

 2.  Așezăm ușor aluatul într-o tavă pentru tartă, pe care am uns-o în prealabil cu unt.

3.  Amestecăm 150 ml de apă cu 4 linguri de zahăr și le punem la foc mediu. Când încep să fiarbă, adăugăm mango si merele și le dăm un clocot. Scurgem fructele de apă și le adăugăm în tavă peste aluat. 

4. Pregătim compoziția tartei. Într-un bol mare spargem ouăle, adăugăm zahărul și esența de vanilie. Amestecăm cu mixerul până se topește zahărul.

5. Adăugăm coaja rasă de lămâie și treptat mascarpone, ca să nu se taie crema. Amestecăm încontinuu cu mixerul până când compoziția se omogenizează. 

6. Continuăm cu făina, amestecând continuu, după care subțiem crema cu smântână dulce.

7. Adăugăm compoziția peste tartă și ornăm cu căpșuni.

8. Punem tava în cuptorul încins la 180 grade, timp de 20 min, după care reducem temperatura la 160 de grade pentru încă 30-40 min.

Există ceva magic în fiecare linguriță din tarta aceasta - poate să fie brânza mascarpone catifelată, prospețimea fructelor alese sau dulceața budincii de vanilie ce răsfață fiecare felie. Nu e de mirare că desertul a dispărut într-o clipă, fiind savurat cu plăcere de întreaga echipă Marty Plaza Cluj.

 

Acestea fiind zise, te invităm în bucătărie! Pașii rețetei îi găsești aici , iar gustul îl vei regăsi în farfurie. Pregătește ingredientele și ustensilele, pune un strop de pasiune și arată-ne și nouă pe Facebook ce a ieșit. Suntem siguri că rezultatul va fi unul pe măsură. Poftă bună!