Vanilia

Dulce, floral, lemnos, afumat, prafuit, cremos sunt doar cateva din adjectivele care au incercat să surprinda aroma subtilă, distinctivă. Planta provine din familia orhideelor, originară din Mexic, creşte numai în zona tropicală şi trebuie polenizată manual.

Producerea vaniliei este un procedeu îndelung şi complex. Vanilia este un fruct sub formă de păstaie lungă. Aceasta este culeasă înainte de a căpăta o culoare gălbuie. În acest stadiu păstaile nu au nici o aromă şi trebuie "tratate". O operaţiune ce durează şase luni. Păstăile verzi sunt trecute printr-un jet de apă fierbinte după care sunt lăsate să se usuce, aproximativ 15 zile. După ce apa a fost absorbită, sunt împachetate în folii, unde fermentează. În timpul acestui procedeu, se formează vanilina, o substanţă albă, cristalină, aromată. După o zi, păstaile de vanilie sunt lăsate din nou la soare să se usuce, timp de mai multe săptămâni.
Se spune despre vanilie că, la fel ca şi cacaoa, reduce frica, depresia şi oboseala.
Mirosul de vanilie este foarte intens şi uşor dulce, iar gustul este, de asemenea, dulce.
Probabil că deja simtiţi mirosul, sau dacă nu, va invităm la un cremeş cu muuuuuuultă cremă vanilată, pe care îl găsiţi în meniul Authentic valabil pănă miercuri, 12 mai.