Usturoi
Usturoiul a fost considerat mult timp un medicament minune obtinut din plante, datorita exceptionalelor efecte terapeutice si puterilor vindecatoare care i-au fost atribuite.
Frunzele usturoiului sunt lungi, inguste si plate ca ale ierbii. Bulbul este de natura compusa, fiind format din “catei”, grupati impreuna intre membrane si inchisi intr-un sacut subtire.
Florile plasate la capatul tijei sunt alburii si grupate impreuna intr-un cap globular sau o umbrela. Partea care se foloseste este bulbul.
Bulbul usturoiului contine alicin, enzime, proteine, minerale, vitaminele B si C, lipide, aminoacizi si uleiuri volatile.
Proprietatile active ale usturoiului depind de un ulei esential, volatil, intepator, care se poate obtine rapid prin distilare cu apa. Acest ulei este bogat in sulf, dar nu contine oxigen. Din acest motiv apare si mirosul pregnant.
Categories
- 10 ani de Marty
- 15 ani de Marty
- Autumn in my mind
- Campanii
- Concursuri și alte minunății
- Cooking for 2
- Evenimente
- Ingredients & Flavors
- Kids
- Marty pentru comunitate
- Meniuri și bucate noi
- Noutați
- Our menu
- Party boosters
- Pe la noi
- Produsul săptămânii
- Promoții
- Reteta lunii
- Rețete cochete
- Romantic Ideas
- Small Bites for Big Appetites
- Spring lovers ideas
- Sweets for my sweet
- Take it at work
- Toate articolele