Tartar de ton cu avocado și jeleu de mango

Încearcă o rețetă sofisticată, perfectă pentru impresionat musafirii

Ups! Se pare că lucrurile tocmai au devenit mai complicate! Este și normal să îți dorești uneori să ieși din rutină, să treci la următorul nivel, să îți autodepășești performanțele culinare, mai ales dacă ai invitați la cină și îți dorești să îi impresionezi. Dacă ne urmărești rețetele de ceva vreme, atunci cu siguranță te-ai împrietenit deja cu tonul, pe care Levi de la Marty Sports & Grill l-a făcut vedeta preparatului său - Steak de ton cu piure de mazăre și garnitură de legume congelate.

Acum a venit rândul lui Cosmin de la Marty Society să experimenteze cu acest pește delicios, iar alegerea sa a fost un delicat tartar cu avocado și jeleu de mango. Rețeta este mai simplă decât pare la prima vedere, doar jeleul de mango necesită puțin mai multă atenție. 

Tartarul este un mod de a servi carnea de vită, popular în secolul 19, chiar la începutul secolului 20, conform Wikipedia, care citează o ediție a Larousse Gastronomique. Metoda se referă la carnea crudă și, în timp, a fost adoptată și pentru alte cărnuri în afară de cea de vită. Tartarul trebuie să fie o mâncare simplă, făcută dintr-o carne bună, curată și neapărat crudă. În cazul nostru ton.

Cât despre avocado, acesta are multiple substanțe nutritive și beneficii pentru sănătate. Amintim doar de acizi grași esențiali, fibre, potasiu (într-o cantitate dublă comparativ cu bananele), vitamina E, complexul de vitamine B și acidul folic. Important este și rolul său protectiv împotriva bolilor cardiovasculare, ajută la controlul greutății corporale și îmbunătățește abilitatea organismului de a absorbi în parametri optimi nutrienții importanți din hrană.

Alegerea fructului de avocado poate să fie o adevărată provocare. Pentru acest tartar aveți nevoie de un fruct nici prea crud, nici foarte copt. Un avocado potrivit de copt va fi ca un burete mai tare și se va simți ca atunci când îți apeși în palmă. Degetele pot să apese în coajă, dar nu se vor forma gropițe în pulpa fructului. Un avocado nici prea moale, nici prea tare trebuie consumat într-o zi, maxim două. 

Pașii rețetei îi găsești aici , iar gustul îl veți regăsi în farfurie. Pregătește ingredientele și ustensilele, pune un strop de pasiune și arată-ne și nouă pe Facebook ce a ieșit. Suntem siguri că rezultatul va fi unul pe măsură! Poftă bună.