Tăiței de sticlă cu creveți și cinci arome

Poveste culinară de peste 5 mări și 5 țări, de Cristian Pășcuță, Marty Plaza.

Cu ingrediente de peste mări și țări, cu 5 arome care mai de care mai suprinzătoare, cu un colorit variat și, nu în ultimul rând, hrană pentru trup și suflet. De la uleiul de nucă de cocos, tăițeii din fasole Mung, ușor de digerat și fără gluten, pulberea de 5 arome, care în trecut era monedă de schimb pe drumul mătăsii, ciupercile shiitake sau urechile de lemn cu multe beneficii pentru sănătate și imunitate, ananasul cu aportul sau pentru digestie, până la adesea evitatul usturoi, cu toate și-au dat întâlnire în acest preparat. 

Nuca de cocos este considerată de anumiți specialiști un super aliment pentru conținutul său de grăsimi sănătoase. Ananasul, pe lânga mineralele și vitaminele oferite de alte fructe, constituie o importantă sursă de enzime digestive, fibre și este un bun diuretic. Algele Kelp sunt bogate în calciu și magneziu și reprezintă, totodata, o importantă sursă de iod pentru organism. Ele sunt considerate cele mai hrănitoare “ierburi de mare”. Ciupercile Shiitake se numără printre cele mai cultivate soiuri de ciuperci din lume și sunt folosite în Japonia și China atât ca aliment, cât și ca medicament de mii de ani. Ciupercile “urechi de lemn” - poate e greu de crezut că niște banale ciuperci pot să te facă să zâmbești și să regăsești gustul vieții, însă vorbim de bucătăria asiatică, unde se crede că în urma consumului de ciuperci negre sunt stimulate emoțiile pozitive.

Gasiti toate aceste ingrediente la supermarket la raionul special cu produse asiatice sau la magazinele specializate

 

Acestea fiind zise, te invităm în bucătărie! Pașii rețetei îi găsești aici , iar gustul îl vei regăsi în farfurie. Pregătește ingredientele și ustensilele, pune un strop de pasiune și arată-ne și nouă pe Facebook ce a ieșit. Suntem siguri că rezultatul va fi unul pe măsură. Poftă bună!