Supă cremă de linte pentru Andrei

Ți s-a întâmplat vreodată să dai radioul la maximum când în boxe răsuna melodia ta favorită, iar apoi să o asculți pe repeat săptămâni sau luni bune? Atunci cu siguranță știi ce înseamnă să te îndrăgostești atât de tare de un preparat, încât să vrei să îl savurezi din nou și din nou, indiferent de gradul de dificultate al rețetei sau de proximitatea față de restaurantul tău preferat. 

De curând am aflat despre Andrei, un băiețel tare jucăuș și simpatic, de doar 1 an și 5 luni, poate unul dintre cei mai tineri fani de-ai noștri. Marea lui pasiune culinară este supa cremă de linte roșie, pe care a descoperit-o într-una dintre vizitele la Marty. De atunci, credem că nu suntem prea departe de adevăr dacă spunem că a devenit mâncarea lui preferată, iar părinții sunt somați periodic să îi ofere acest preparat delicios.

Pentru că îi place atât de mult, ne-am gândit că ar fi drăguț să se poată bucura de supa cremă de linte oriunde s-ar afla. Așa că bucătarul Cristi de la Marty Plaza a pregătit o rețetă adaptată pentru Andrei, pe care părinții să i-o prepare ori de câte ori băiețelului i se face dor de ea.

Chiar și noi adulții o putem include în dieta noastră, lintea fiind bogată în antioxidanți, minerale și acid folic. Astfel, ea menţine organismul tânăr şi sănătos şi îl ajută să treacă cu bine peste momentele de oboseală şi stres. În plus, s-a demonstrat ştiinţific că lintea, prin proprietăţile sale, ajută la dezvoltarea memoriei şi la creşterea capacităţii de atenţie şi memorare.

A fost o adevărată plăcere să pregătim supa cremă de linte, mai ales știind că va face fericită cel puțin o familie. Așa că această rețetă ți-o dedicăm ție, Andrei, iar pentru mami și tati, aici sunt ingredientele și pașii pentru preparare. :)