Summer rolls

Dacă tot e vară atunci ne-am gândit să vă aducem rețete cât mai răcoroase și mai energizante. Cu siguranță nu vă stă gândul la fripturi la cuptor pe pat de ceapă sau la tochitură moldovenească... așa-i? :)

Ne plac mult experiențele culinare deosebite așa că am ales de data aceasta un preparat vietnamez. Atât de simplu și foarte ușor de făcut încât vă puteți implica și copii în prepararea lui. Joaca cu ingredientele și  cu foile de orez s-ar putea să fie pe placul lor, mai ales că rezultatul final va fi delicios.

Dacă vorbim de lista de cumpărături, singurele ingrediente obligatorii (ca să spunem așa) ar fi cele pentru sos și foile de orez. Pentru că restul rămân la alegerea voastră: legumele și fructele de mare le puteți înlocui după imaginația și plăcerea personală. Combinația noastră a fost următoarea:

- jumătate de gogoșar
- jumătate de mango
- un morcov
- câteva fire de ceapă verde
- creveți
- inimă de palmier (puteți vedea cum arată aici)
- germeni de ceapă roșie și de creson
- câteva fire de pătrunjel și de mentă
- o ridiche
- foi de orez
Dacă vorbim de sos, atunci veți avea nevoie de o combinație egală de sos chilli, sos de soia și ulei de susan. Amestecați toate într-un bol, adăugați un pic de pătrunjel și de mentă tăiată felii subțiri și-ați obținut cel mai bun sos pentru ale noastre „Summer Rolls”.
Pentru foile de orez pregătiți un vas cu apă călduță (spre rece) în care inmuiați timp de un minut câte una. Trebuie să le lăsați exact atât să vă permită modelarea însă să aveți grijă să nu se rupă. Legumele tăiate pe lungime le așezați după voia și creativitatea proprie, urmând ca mai apoi să le înfășurați cu foaia de orez.
Rezultatul final depinde mult de legumele alese însă în combinație cu sosul cu siguranță prietenii pe care îi veți invita la următoarea petrecere vor fi surprinși.
V-am spus că va fi ușor, simplu și sănătos și noi credem că ne-am ținut de cuvânt. Nu uitați că așteptăm fotografiile și impresiile voastre. Suntem o echipă și-am vrea să lucrăm împreună, ne ajutați? :)