Somon cu vanilie, ghimbir și morcovi picanți
Descoperă rețeta lui Bogdan de la Marty Sports & Grill
![](https://martyrestaurants.ro/wp-content/uploads/2019/11/DSCF1083.jpg)
În cazul în care credeai că somonul nu mai are cum să te surprindă, ai scos cam tot ce se putea din el și a devenit doar un alt pește banal, ei bine, va trebui să ii dai o șansă rețetei de mai jos! Crede-ne pe cuvânt, nu vei regreta.
Rețeta cu somon cu vanilie, ghimbir și morcovi picanți propusă de Bogdan este dovada vie a pasiunii pentru mâncare, a creativității și curajului de a experimenta cu ingrediente neobișnuite. Poate vanilia pare să fie din alt film aici, însă adevărul e că se potrivește de minune în marinada somonului, alături de ghimbir, usturoi, miere și ulei de măsline.
![](https://martyrestaurants.ro/wp-content/uploads/2019/11/DSCF1010.jpg)
Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru 2 porții:
- 2 fileuri de somon de 200 g fiecare
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguri miere
- Semințele de la 2 păstăi de vanilie
- 20 g ghimbir
- 2-3 căței de usturoi
- Coaja de la un lime
- Un ardei iute
- 50 g unt
- 50 ml rom
- 100 ml suc de lime
- Jumătate de lingură de sare
- Jumătate de linguriță de piper
Prepararea este cât se poate de simpă și sună cam așa:
1.Pregătim marinada pentru somon: amestecăm uleiul de măsline cu mierea, ghimbirul, semințele de la păstăile de vanilie, usturoiul, sarea și piperul.
![](https://martyrestaurants.ro/wp-content/uploads/2019/11/DSCF1026.jpg)
![](https://martyrestaurants.ro/wp-content/uploads/2019/11/DSCF1029.jpg)
2. Masăm somonul cu marinada, ca să îl pătrundă bine. Îl lăsăm în frigider la marinat timp de cel puțin 15 minute.
![](https://martyrestaurants.ro/wp-content/uploads/2019/11/DSCF1034.jpg)
3. Pregătim sosul: amestecăm în tigaie untul, romul, sucul de lime și puțin zahăr până scade compoziția. Punem sosul la frigider, ca să se răcească puțin. El va fi servit semi-rece.
![](https://martyrestaurants.ro/wp-content/uploads/2019/11/DSCF1042.jpg)
4. Blanșăm morcovii în apa cu sare timp de un minut și jumătate, după care îi dăm la tigaie cu puțin unt, ardei iute și fulgi de peperoncino timp de 1-2 minute.
![](https://martyrestaurants.ro/wp-content/uploads/2019/11/DSCF1050.jpg)
![](https://martyrestaurants.ro/wp-content/uploads/2019/11/DSCF1064.jpg)
5. Prăjim somonul în tigaie, cu pielea în jos, timp de 1-2 minute, până capătă o crustă, după care îl dăm la cuptor timp de 7 minute, la 190 grade.
![](https://martyrestaurants.ro/wp-content/uploads/2019/11/DSCF1059.jpg)
6. Montăm farfuria, decorăm cu lime și microplante.
![](https://martyrestaurants.ro/wp-content/uploads/2019/11/DSCF1072.jpg)
![](https://martyrestaurants.ro/wp-content/uploads/2019/11/DSCF1078.jpg)
![](https://martyrestaurants.ro/wp-content/uploads/2019/11/DSCF1081.jpg)
Uite-așa ai obținut preparatul ideal pentru o cină romantică. Impresie artistică de nota 10 garantată! :)
Acestea fiind zise, te invităm în bucătărie! Pregătește ingredientele și ustensilele, pune un strop de pasiune și arată-ne și nouă pe Facebook ce a ieșit. Suntem siguri că rezultatul va fi unul pe măsură. Poftă bună!