Somon cu vanilie, ghimbir și morcovi picanți
Descoperă rețeta lui Bogdan de la Marty Sports & Grill

În cazul în care credeai că somonul nu mai are cum să te surprindă, ai scos cam tot ce se putea din el și a devenit doar un alt pește banal, ei bine, va trebui să ii dai o șansă rețetei de mai jos! Crede-ne pe cuvânt, nu vei regreta.
Rețeta cu somon cu vanilie, ghimbir și morcovi picanți propusă de Bogdan este dovada vie a pasiunii pentru mâncare, a creativității și curajului de a experimenta cu ingrediente neobișnuite. Poate vanilia pare să fie din alt film aici, însă adevărul e că se potrivește de minune în marinada somonului, alături de ghimbir, usturoi, miere și ulei de măsline.

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru 2 porții:
- 2 fileuri de somon de 200 g fiecare
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 linguri miere
- Semințele de la 2 păstăi de vanilie
- 20 g ghimbir
- 2-3 căței de usturoi
- Coaja de la un lime
- Un ardei iute
- 50 g unt
- 50 ml rom
- 100 ml suc de lime
- Jumătate de lingură de sare
- Jumătate de linguriță de piper
Prepararea este cât se poate de simpă și sună cam așa:
1.Pregătim marinada pentru somon: amestecăm uleiul de măsline cu mierea, ghimbirul, semințele de la păstăile de vanilie, usturoiul, sarea și piperul.


2. Masăm somonul cu marinada, ca să îl pătrundă bine. Îl lăsăm în frigider la marinat timp de cel puțin 15 minute.

3. Pregătim sosul: amestecăm în tigaie untul, romul, sucul de lime și puțin zahăr până scade compoziția. Punem sosul la frigider, ca să se răcească puțin. El va fi servit semi-rece.

4. Blanșăm morcovii în apa cu sare timp de un minut și jumătate, după care îi dăm la tigaie cu puțin unt, ardei iute și fulgi de peperoncino timp de 1-2 minute.


5. Prăjim somonul în tigaie, cu pielea în jos, timp de 1-2 minute, până capătă o crustă, după care îl dăm la cuptor timp de 7 minute, la 190 grade.

6. Montăm farfuria, decorăm cu lime și microplante.



Uite-așa ai obținut preparatul ideal pentru o cină romantică. Impresie artistică de nota 10 garantată! :)
Acestea fiind zise, te invităm în bucătărie! Pregătește ingredientele și ustensilele, pune un strop de pasiune și arată-ne și nouă pe Facebook ce a ieșit. Suntem siguri că rezultatul va fi unul pe măsură. Poftă bună!