Sandvici pentru impresionat colegii de birou

Pentru că petrecem atât de mult timp alături de colegii noștri de birou, ne-am gândit să le mai dedicăm câteva rețete. Surpriza cu biscuiții a prins atât de bine încât ne-a motivat să mergem și mai departe: să ne gândim la un sandvici special pentru ei. Ceva sofisticat și în același timp perfect de pregătit dimineață înainte de a porni spre birou.

În dorința de a căuta cea mai bună variantă, am găsit una care combină delicioasele legume de toamnă cu celebrul sos pesto. Să vedem cum arată lista de cumpărături:

- un ardei
- jumătate de vânătă
- jumătate de dovlecel
- jumătate de castravete
- o roșie
- 2-3 ridichi
- o legătură de pătrunjel
- o legătură de coriandru

Pentru sosul Pesto:
- 2 căței de usturoi
- 30 de grame de busuioc proaspăt
- 30 de grame de parmesan ras
- 50 ml de ulei de măsline
- 20 de grame de alune de pădure
În primul rând ne-am ocupat de legume: le-am tăiat felii și le-am așezat pe un grătar până ce s-au rumenit. Apoi le-am pregătit un sos din ulei de măsline, pătrunjel și coriandru în care au stat până ce am terminat sosul pesto și-am început să aranjăm sandviciul.
Cât despre sosul Pesto ce-am putea spune? Am așezat ingredientele într-un recipient, le-am amestecat cu vitejie (nu noi, blenderul) și-am așteptat ca aromele să-și facă de cap. Pentru cei care au mai gustat din sosul pesto, nu va fi o surpriză faptul că s-ar putea să dispară foarte repede din bucătărie dacă nu sunteți atenți :)

Și uite așa am avut totul pregătit pentru un sandvici cu legume coapte la bază, sos pesto și legume proaspete pentru partea de sus. O minunăție care sigur o să aducă un zâmbet larg și frumos pe buzele colegilor. Ce ziceți, încercați?