Saint Jacques cu piure de mazăre și sparanghel

Suntem în mijlocul verii, probabil cu gândul la mare, așa că luna aceasta vă propunem o rețetă de inspirație mediteraneană, care să ne poarte pe malul mării, măcar pentru un moment. Rețeta a făcut-o Raul, de la Marty City și are la bază scoicile Saint Jacques - un cocktail de nutrienți și vitamine, cu un gust delicios.

Garnitura aleasă este un piure de mazăre cu mentă, ușor și răcoritor și câteva bucăți de sparanghel blanșat. Raul a decis să adauge și un element crocant, și anume chipsuri de sfeclă roșie, pentru o textură variată a preparatului.

Sosul pe bază de unt, capere și lămâie, îmbogățit cu pătrunjel verde din belșug complimentează perfect preparatul.

Scoicile sunt o sursă bogată de vitamine B, în special B12, precum și magneziu și potasiu, benefice pentru sistemul cardiovascular, iar mazărea este o sursă neprețuită de vitamina C.

Acestea fiind zise, te invităm în bucătărie! Pașii rețetei îi găsești aici , iar gustul îl vei regăsi în farfurie. Pregătește ingredientele și ustensilele, pune un strop de pasiune și arată-ne și nouă pe Facebook ce a ieșit. Suntem siguri că rezultatul va fi unul pe măsură. Poftă bună!