Ruladă de curcan cu frigărui de fructe

Sărbătorile de Iarnă se apropie cu pași înceți, dar siguri. Poate nu simțim încă acest lucru, dar cel puțin frigul, zilele scurte și mirosul înghețat sunt principalii vestitori. Ba chiar mai mult decât atât, au început deja să apară luminițe prin oraș, care cât de curând vor fi aprinse, îmbrăcând orașul din cap până în picioare. 

Partea frumoasă a Sărbătorilor este prilejul de ne revedea cu prietenii cei mai dragi și cu familia, de a ne bucura de timpul petrecut împreună, de preparate delicioase și un pahar de voie bună. Dacă anul acesta te vei afla în calitate de gazdă, este o idee bună să te pregătești din timp, măcar cu câteva idei de rețete numai bune de impresionat oaspeții. 

Acesta a fost și raționamentul lui Levente de la Marty Boulevard, când a creat rețeta lunii noiembrie. Este vorba de o ruladă de curcan cu frigărui de fructe - sau rapsodie de fructe, cum a denumit-o el - un preparat cu o combinație surprinzătoare de ingrediente, dar care se completează armonios.

Pieptul de curcan are reputația de a fi destul de sec, însă modul de gătire propus, precum și ingredientele din umplutură, îi vor reda frăgezimea și suculența. Combinația de stafide, merișoare, goji și caju din umplutura poate părea dulce la început, însă ea se completează perfect cu carnea, rezultând un preparat inedit și foarte gustos.

Fructele alese de bucătarul nostru amintesc de vară și au menirea de a aduce un aer fresh preparatului. În cazul în care întâmpini dificultăți în a găsi pepene galben și roșu în această perioadă, le poți înlocui cu succes cu alte fructe de sezon, cum ar fi gutui, mere, pere sau struguri. 

Pașii rețetei îi găsești aici , iar gustul îl veți regăsi în farfurie. Pregătește ingredientele și ustensilele, pune un strop de pasiune și arată-ne și nouă pe Facebook ce a ieșit. Suntem siguri că rezultatul va fi unul pe măsură! Poftă bună.