Brânză halloumi la grill cu salată kale – rețeta lunii septembrie

Toamna își face simțită prezența prin culori, forme, gusturi, mirosuri și mai ales prin temperaturile mai puțin prietenoase dimineața și pe timpul nopții. Superbele culori ale lunii septembrie sunt inspirația noastră și în bucătărie, dând naștere unui preparat simplu de făcut, dar cu un gust complex: brânză halloumi la grill cu salată kale. Norbi de la Marty Westside este autorul rețetei din această lună, iar prin ingredientele propuse și-a dorit să mai prelungească puțin vara și să aducă în casele noastre savoarea Mediteranei.

Despre beneficiile kale am povestit mai multe aici, un superaliment bogat în vitamine și antioxidanți. Pe lângă aceasta, halloumi este o bunătate de brânză originară din Cipru, formată dintr-un amestec de lapte de capră, oaie și vacă. Textura și gustul său sunt particulare, fiind o brânză extrem de potrivită pentru a fi preparată la grătar.

De multe ori, pregătirea unei mese creative, sănătoase, dar și gustoase, este o adevărată provocare. Simțim deseori că ne-am săturat de aceleași mâncăruri, că am încerca ceva nou, dar suntem descurajați din start când ne gândim la întregul proces de documentare și aplicare a noilor rețete. Ei bine, rețeta pe care ți-o propunem în această lună îndeplinește toate criteriile familiei și este foarte rapidă, fiind perfectă pentru o seară din timpul săptămânii, când vii obosit de la serviciu.

Pașii rețetei îi găsești aici , iar gustul îl veți regăsi în farfurie. Pregătește ingredientele și ustensilele, pune un strop de pasiune și arată-ne și nouă pe Facebook ce a ieșit. Suntem siguri că rezultatul va fi unul pe măsură. Poftă bună!