Rețeta lunii iunie: tagliatelle cu vită în stil asiatic

La bella Italia a oferit Planetei unele dintre cele mai delicioase preparate posibile: pizza, înghețata artizanală, pastele și multe altele, pe care nu le mai amintim acum, pentru că ni se face prea poftă și nu mai putem continua articolul. Despre paste vom vorbi în cele ce urmează, însă nu în contextul țării amintite, ci în unul de cu totul altă inspirație - cel al bucătăriei asiatice. 

Dacă nu erau pastele, nu era nici acest preparat creat de Cristi de la Marty Society. Așa că îi mulțumim cerului pentru pasta fresca și pentru versatilitatea lor. Practic, combinațiile în care pastele sunt vedetele principale sunt nelimitate. Tagliatellele sunt fără doar și poate unele dintre preferatele noastre, așa că le-am ales ca bază pentru rețeta lunii iunie. Pe de altă parte, Asia și preparatele ei continuă să fascineze prin bogăția de culori – vii, plăcute, în armonie unele cu celelalte - prin mirosul mirodeniilor specifice, dar și prin gustul atipic și surprinzător. În plus, servirea mesei şi calitatea mâncărurilor sunt ridicate la rang de artă, încorporând o întreagă filozofie a vieţii în realizarea fiecărui preparat.

Dacă ești fan al bucătăriei asiatice, cu siguranță vei îndrăgi această rețetă delicioasă. Combinația de arome dintre uleiul de susan, sosul de soia și sosul sweet chili completează într-un mod desăvârșit gustul cărnii de vită, transformând acest preparat într-unul pe care ai vrea să îl prepari de nenumărate ori. Gradul redus de dificultate al acestei rețete o fac alegerea ideală în zilele cu mai puțin chef de gătit sau în serile în care ajungi târziu acasă și ai poftă de ceva rapid și delicios.

Iată de ce ingrediente ai nevoie:

  • 150 g tagliatelle
  • 120 g pulpă de vită
  • 30 g ceapă roșie
  • 40 g ardei roșu
  • 10 ml ulei de susan
  • 15 ml sos de soia
  • 20 ml sos sweet chili
  • 50 ml sos de roșii
  • 100 ml supă bază
  • 10 g ceapă verde
  • Sare, piper, pătrunjel după gust

Pasul 1: Porționăm ingredientele: carnea de vită o tăiem cubulețe, ceapa roșie o tăiem mărunt, iar ardeiul gras îl feliem julienne.

Pasul 2: Călim carnea în tigaia încinsă timp de 3 minute, după care adăugăm ceapa. Le călim încă 2 minute împreună, după care adăugăm ardeiul gras și supa bază.

Pasul 3: Adăugăm, pe rând, uleiul de susan, sosul de soia, sosul sweet chili și amestecăm toate ingredientele îmreună. 

Pasul 4: Fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, iar după ce au fiert, le lăsăm să se scurgă.

Pasul 5: Adăugăm pastele peste sosul din tigaie și amestecăm bine. Lăsăm toate ingredientele pe foc încă 2-3 min, astfel încât pastele să absoarbă din sos.

Pașii rețetei îi găsești și aici , iar gustul îl veți regăsi în farfurie. Pregătește ingredientele și ustensilele, pune un strop de pasiune și arată-ne și nouă pe Facebook ce a ieșit. Suntem siguri că rezultatul va fi unul pe măsură. Poftă bună!