Rețetă de toamnă: Ratatouille

Dacă ar fi să vă gândiți la o rețetă specifică toamnei, care ar fi aceea? Ori suntem noi prea obișnuiți cu rețetele mai complicate, ori ne-a influențat atât de tare filmul încât prima rețetă care ne-a trecut prin minte  atunci când ne-am pus întrebarea de mai sus a fost... Ratatoille.

Pentru cei cărora denumirea nu le spune nimic vrem să vă spunem încă de la început că este vorba despre acel preparat savuros și foarte simplu cu care Remy îl impresionează pe Anton Ego, în filmul Ratatoille  (ratatouille niçoise pe numele ei original). Există mai multe moduri de a prepara acest fel de mâncare însă elementul cel mai important este sucul de roșie, pe locul doi aflându-se acele herbes de Provence care dau în final aroma aceea inconfundabilă.
Pentru două persoane, se iau următoarele:

- un dovlecel
- o vânătă răiată felii de 1cm
- 3 roșii coapte decojite
- o ceapă roșie
- câteva linguri de ulei de măsline
- un ardei roșu și unul galben feliat
- câțiva căței de usturoi
- două linguri de ierburi de Provence (găsiți combinația ambalată direct în magazin)
Cât despre rețetă, trebuie să pregătiți în primul rând vânăta și dovlecelul pe un grătar. În același timp, într-o tigaie întinsă amestecați uleiul de măsline cu ceapa și usturoiul pentru ca mai apoi să adăugați ardeiul și roșia. După ce s-au gătit, adăugați în tigaie dovlecelul împreună cu vânăta. Condimentați după gust cu sare, piper și ierburi de Provence.... și atât! Rețeta-i gata!
Pentru un gust mai ieșit din comun, puteți adăuga un sos salsa pe care-l obțineți într-un blender amestecând: o mână mică de busuioc verde, câteva frunze de pătrunjel, coriandru și mentă, un cățel de usturoi zdrobit, o linguriță de capere, 4-5 linguri de ulei de măsline și sucul din jumătate de lămâie.

Sosul se adaugă peste legume și vă garantăm noi că nu veți regreta combinația de arome făcută!Perfectă pentru vegetarieni, atât ca fel principal cât și ca garnitură, Ratatuille e rețeta perfectă pentru toamnă. Să ne spuneți dacă ați încercat-o și dacă v-a plăcut! :)