Pui cu ananas pentru o seară romantică

Se zice că zilele bune încep cu o cafea bună. Am putea să spunem și asta, având în vedere cafeaua de bună calitate pe care o găsiți la noi. Însă de data aceasta propunem o abordare nouă: o zi bună începe cu o rețetă bună, printată și pregătită pe o hârtie, cu ingrediente cumpărate în pauza de masă și pregătită de cu seară pentru un om drag. Sună ca un plan? Îl punem în aplicare? :) Am pregătit împreună cu Camelia de la Marty Westside o rețetă specială cu care efectiv nu o să puteți da greș. Aveți nevoie de: - un piept de pui pe care îl lăsați în trei linguri sos de soia cu o oră înainte de a-l găti - 100 g de ananas - doi căței de usturoi - 5g de ghimbir - 2 linguri de sos sweet chilli - 2 linguri de pimento - o lingură de făină - 200 de grame de orez (noi am folosit prefiert, alb și negru - dacă aveți nevoie de rețeta corectă de fierbere a orezului, o găsiți aici) Cât despre rețetă, lucrurile stau cam așa: într-o tigaie adăugați usturoiul împreună cu câteva linguri de ulei și pieptul de pui. În momentul în care puiul s-a rumenit adăugați făina și apoi compotul de ananas. Lăsați un pic pe foc pentru ca mai apoi să adăugați sosul sweet chilli, pimento, ghimbirul. Amestecați continuu încă aproximativ 8 minute și asta a fost tot. Noi am folosit orez alb și negru și rezultatul final arăta ca cel din imagine. Dulce-acrișor și intens în același timp, îl considerăm perfect pentru o seară romantică. Cu un playlist romantic și cu câteva lumânări, propunem să treceți acest preparat pe lista „to do” a acestei săptămâni :) Poftă bună și salutări din partea Cameliei Puscas de la Marty Westside, să vă fie de bine!