Piept de rață cu piure de dovleac și sos de vișine

Vă reamintim o rețetă delicioasă propusă de radu Burz, de la Marty Westside. Preparatul are ca piesă centrală pieptul de rață, cu sau fără piele, cum vă place. Dar un punct forte al rețetei e versatilitatea ei - aproape orice ingredient poate fi înlocuit cu unul asemănător, și tot bună iese. Dacă aveți la îndemână mai degrabă un piept de pui, se poate înlocui rața. Noi am încercat, și e aproape la fel de bun. Important e ca pieptul de rață să fie roz în interior, iar pieptul de pui să fie bine gătit, dar nu uscat. Piureul se poate face și din cartofi sau cartofi dulci. Iar sosul pe bază de bechamel poate fi făcut și cu gutui. Nu vrem să masacrăm rețeta lui Radu, așa că v-o prezentăm întocmai:

Ingrediente pentru 2 porții:

  • Piept de rață - 280g
  • Dovleac plăcintar - 200g
  • Cartofi - 50-100g
  • Vișine din compot - 100g
  • Făină - 20g
  • Ulei - 20 ml
  • Sare, piper, nucșoară
  • Brânză Camembert - 20g

Preparare:

Pieptul de rață: 

Se rumenește bine pe ambele părți, la tigaie sau grill, apoi se dă la cuptorul preîncălzit la 160 grade Celsius, timp de 10 minute. Se asezonează cu sare și piper. Înainte de a-l tăia, se lasă la odihnit câteva minute.

Piureul de dovleac:

Se fierbe cartoful timp de 15 minute, apoi se adagă dovleacul în aceeași apă și se mai fierb împreună încă 15 minute. Se scurge apa, se adaugă sare, piper și nucșoară și se mixează la blender sau mixer. 

Sosul de vișine:

Se face un bechamel din 20 ml ulei și 10g făină albă, se adaugă vișinele și puțină zeamă din compot și se amestecă până când se îngroașă și se omogenizează sosul.

Așezați pe farfurie sau platou de lemn pieptul de rață feliat, piureul de dovleac și sosul de vișine. Puneți brânza Camembert peste piure și folosiți un burner pentru a o carameliza. Serviți cu un pahar de vin roșu. Poftă bună!

Acestea fiind zise, te invităm în bucătărie! Pașii rețetei îi găsești aici , iar gustul îl vei regăsi în farfurie. Pregătește ingredientele și ustensilele, pune un strop de pasiune și arată-ne și nouă pe Facebook ce a ieșit. Suntem siguri că rezultatul va fi unul pe măsură. Poftă bună!