Piept de pui în crustă de fistic, cu piure de morcovi
Levi, de la Marty Eatery vă propune o rețetă super-simplă și sănătoasă, bazată pe piept de pui la cuptor și legume rădăcinoase, pe care cel mai probabil le aveti deja în cămară. Dacă nu le aveți exact pe acestea, nicio grijă - ele pot fi ușor înlocuite cu altele asemănătoare. Puiul gătit la cuptor este mai sănătos decât la tigaie și, deși ați fi tentați să credeți că e mai puțin savuros, crusta de fistic schimbă asta în totalitate, rezultatul fiind unul absolut delicios. Să lăsăm vorbăria la o parte și să trecem la gătit.
Pentru o porție, e nevoie de:
- Piept de pui - 200g
- Cartofi - 40g
- Cartofi mov - 80g
- Morcov baby - 100g
- Sparanghel - 40g
- Morcov - 200g
- Fenicul - 40g
- Fistic - 60g
- Unt - 50g
- Usturoi - 5g
- Miere - 10g
Iată cum se gătește:
Pieptul de pui se unge cu miere și se dă prin fisticul tocat, pentru a se forma o crustă. Se pune în cuptorul preîncălzit la 170 grade celsius, aprox 20 min.
Morcovii, sparanghelul, feniculul și usturoiul se călesc puțin în ulei de măsline, apoi se adaugă puțină apă și se fierb la foc mic, având grijă să rămână ușor crocante.
Se procedează la fel cu morcovii mov și cartofii mov, în altă tigaie, deoarece le iese culoarea.
Morcovii și cartofii albi se dau la blender împreună cu 50g unt. Se condimentează cu sare și piper.
Pe o farfurie plată, așezați pieptul de pui (feliat, dacă doriți) pe un pat de piure de cartof și morcov, iar în jurul lui puneți legumele sotate. Poftă bună!
Acestea fiind zise, te invităm în bucătărie! Pașii rețetei îi găsești aici , iar gustul îl vei regăsi în farfurie. Pregătește ingredientele și ustensilele, pune un strop de pasiune și arată-ne și nouă pe Facebook ce a ieșit. Suntem siguri că rezultatul va fi unul pe măsură. Poftă bună!