Paste cu praz, bacon și sos bechamel

După ani și ani de gătit, uneori este o adevărată provocare să găsim ingrediente care să ne inspire. Lipsa de timp, rutina, obișnunița sunt doar câțiva din factorii ce ne determină să rămânem la rețetele pe care le stăpânim și care știm că sunt pe placul celor dragi. Suntem siguri însă că, nu de puține ori, cei dragi și-ar dori să fie surprinși cu câte un preparat nou, care să aducă puțină diversitate în viețile lor. Partea frumoasă e că, pentru a ieși din rutina culinară, nu este nevoie de rețete super complicate sau ingrediente nemaiauzite și greu de găsit.

Acestea au fost premisele de la care a pornit și Andrei, bucătar la Marty Delivery, autorul rețetei de luna aceasta. Andrei ne demonstrează cum ingrediente simple, combinate într-un mod inedit, dau naștere unui preparat delicios. Ai nevoie doar de niște bacon, paste (noi am ales tagliatelle) și un ingredient minunat, deseori neglijat: prazul! 

Elementul ceva mai complicat al rețetei s-ar putea să fie sosul bechamel, care necesită puțin mai multă atenție din partea noastră. Sosul bechamel este unul dintre cele mai cunoscute din gastronomia franceză și printre cele mai populare. Ingredientele de bază sunt untul, laptele și făina, iar atenția noastră sporită este necesară când le amestecăm și omogenizăm sosul, pentru că trebuie amestecat încontinuu. La final, adaugă un praf de nucșoară și combină toate bunătățile în preparatul final.

Ingrediente:

  • 150 g tagliatelle
  • 75 g praz tăiat rondele
  • 75 g bacon tăiat julienne
  • 30 ml ulei de măsline
  • 2 fire de cimbrișor
  • Sare, piper după gust
  • Pesmet pentru decor
  • 30 g făină
  • 30 g unt
  • 100 ml lapte
  • Un praf de nucșoară
  • Un praf de sare

Pașii rețetei sună cam așa:

Pregătim sosul bechamel

Pasul 1: Într-o tigaie încinsă topim untul, după care adăugăm făina. Omogenizăm.

Pasul 2: Adăugăm treptat laptele și fierbem amestecul timp de 20-30 min. Amestecăm încontinuu cu un tel. La final adăugăm un praf de sare și nucșoară.

Pregătim restul ingredientelor

Pasul 1: Călim baconul timp de 3 min în puțin ulei de măsline, după care adăugăm cimbrișorul și prazul.

Pasul 2: După ce le-am călit, le punem peste sosul bechamel. 

Pasul 3: Fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, iar după ce au fiert, le lăsăm să se scurgă.

Pasul 4: Adăugăm tagliatellele în sosul bechamel, împreună cu un polonic cu apa în care au fiert.

Le servim cu parmezan din belșug.

Pașii rețetei îi găsești și aici , iar gustul îl veți regăsi în farfurie. Pregătește ingredientele și ustensilele, pune un strop de pasiune și arată-ne și nouă pe Facebook ce a ieșit. Suntem siguri că rezultatul va fi unul pe măsură. Poftă bună!