Paella cu fructe de mare

După câteva luni de frig, începem, inevitabil, să ne gândim tot mai mult la vară. Sau cel puțin la vară credem că s-a gândit Dacian, când ne-a propus rețeta de paella cu fructe de mare. Pentru că nu trăim lângă mare, aceasta e o rețetă destul de scumpă, însă credem cu tărie că merită încercată într-un minunat weekend în familie. E o mâncare sănătoasă, sățioasă, festivă, care poate uni întreaga familie în jurul mesei.

O rețetă spaniolă consacrată, paella are pe câți bucătari pe atâtea variante corecte, așa că nu avem pretenția de a vă prezenta cea mai corectă paella. Vă prezentăm, în schimb, varianta lui Dacian, de la Marty Muzeului. Am testat, am gustat, merită din plin. Orezul delicat e îmbibat de aroma fructelor de mare iar pe fundul tigăii are o crustă crocantă irezistibilă, pe care spaniolii o numesc ”socarrat”.

Acestea fiind zise, te invităm în bucătărie! Pașii rețetei îi găsești aici , iar gustul îl vei regăsi în farfurie. Pregătește ingredientele și ustensilele, pune un strop de pasiune și arată-ne și nouă pe Facebook ce a ieșit. Suntem siguri că rezultatul va fi unul pe măsură. Poftă bună!