Marty pentru comunitate

Se întâmplă uneori să lăsăm deoparte câteva dintre poveștile și activitățile în care ne implicăm în comunitate. Pe de o parte, pentru că o facem din plăcere și pe de altă parte pentru că am vrea să păstrăm o oarecare discreție față de poveștile oamenilor pe care-i ajutăm. Cei de la „Habitat pentru comunitate” sau de la Fundația Comunitară Cluj, Little People sau numeroasele organizații studențești ar putea să confirme cele afirmate mai sus. Vin, însă, momente în care poveștile pe care noi le aflăm sunt atât de emoționante și de frumoase încât ni se pare de bun augur să le audă mai mulți oameni. Să punem cu toții mână de la mână și să îi ajutăm pe cei care au nevoie de sprijinul nostru. Acesta este motivul pentru care astăzi vrem să vă povestim despre bunii noștri prieteni de la „Asociația Familia Regăsită”. Înființată în 1991, asociația derulează programe în vederea sprijinirii familiilor și a persoanelor aflate în situații dificile, programe pentru copii și activități în vederea implicării membrilor comunității în acțiuni sociale. Altfel spus, un grup de copii ce provin din familii defavorizate le trec zilnic pragul pentru a beneficia de acțiuni și educație după programul școlar. Spuneam mai sus că sunt prietenii noștri pentru că așa-i simțim. În fiecare joi ne întâlnim cu ei pentru o masă delicioasă alături de cei mici și începând de săptămâna trecută am început să gândim o serie de ateliere care să-i aducă mai aproape de gastronomie și de un stil de viață sănătos.

Și cum puteam să începem altfel decât printr-o rețetă care să cuprindă legume și alimente sănătoase? L-am rugat pe Răzvan, bucătarul nostru drag de la Marty Society să ne însoțească și am petrecut câteva ore în compania copiilor și a discuțiilor amuzante despre legume și despre cum ar trebui să se regăsească ele în dieta noastră de zi cu zi. Iată ce a ieșit:

Am adus salată verde, roșii, castraveți, șuncă, telemea și separat iaurt, maioneză și condimente pentru dressing. Am tăiat ingredientele, le-am așezat frumos în bol și fiecare dintre noi ne-am făcut propria salată.

Am lucrat în echipă și ne-am ajutat unii pe alții pentru ca în final să luăm masa împreună :)
Pe final Răzvan ne-a arătat cât de ușor se face dressingul pentru salată și cum ar trebui să arate el.
Rezultatul final ne-a bucurat papilele gustative și ne-a făcut să împărtășim un moment delicios împreună :) Din punctul nostru de vedere acțiunea a fost declarată un succes și așteptăm cu nerăbdare următorul atelier organizat la „Familia Regăsită”.