Marius ne reprezintă la mondiale

Dacă nu ați citit deja până acum despre premiul pe care l-a câștigat Marius, suntem mândri să vă spunem că un membru al echipei Marty Restaurants va reprezenta România la două campionate mondiale de barista în iunie și noiembrie.

Marius Nica în vârstă de 26 de ani, barista la restaurantele Marty, a participat săptămâna trecută la campionatul național de barista organizat de SCAE (Speciality Coffee Asociation of Europe) câștigând premiul I la două dintre categoriile desfășurate: Latte Art și Cup Tasting. Aceste premii îl califică pentru participarea la World Barista Championship de la Seul și de la Viena.

[caption id="attachment_724" align="aligncenter" width="560" caption="photo by Victor Arsene"][/caption]

Povestea lui Marius începe de la probele regionale desfășurate la Cluj și de la o pasiune descoperită în cadrul Marty Restaurants, respectiv aceea de a aduce la un nivel de artă prepararea și decorarea cafelei. Calificarea în primii patru participanți la regionale și ambiția de a fi prezent la naționale l-au adus pe Marius direct în fața juriului format din specialiștii barista.

[caption id="attachment_729" align="aligncenter" width="560" caption="photo by Victor Arsene"][/caption]

„Am renunțat la orice alt hobby, vreau neapărat să mă antrenez și să mă concentrez cât mai mult pentru campionatul de la Seul. Faptul că am avut un colectiv deschis la idei noi și un management care să-mi permită să-mi testez forțele în domeniu mă ajută foarte mult. Planurile sunt mari de acum înainte, cred că avem șanse mari să creștem nivelul calității cafelei servite în Cluj” a declarat Marius Nica. 

[caption id="attachment_732" align="aligncenter" width="560" caption="photo by Victor Arsene"][/caption]

Chiar dacă se află în echipa Marty doar de un an, Marius a reușit într-un timp foarte scurt, cu sprijinul primit din partea managementului și a echipei Marty, să atingă perfomanța și să-și cultive pasiunea în arta cafelei. Pe lângă acestea, un alt factor care a ajutat la obținerea acestui premiu este echipa Barmania Vest și în mod special cel venit din partea lui Sergiu Biriș.  „Comunitatea barista din Cluj este foarte unită, ne-am ajutat între noi ca o echipă” menționează Marius.

[caption id="attachment_734" align="aligncenter" width="567" caption="photo by Victor Arsene"][/caption]

Ce se va întâmpla mai departe veți afla desigur de pe blogul Marty :) Marius, ne bucurăm mult să te avem în echipă!