Lasagna la superlativ

Cu mic cu mare, ne-am strâns bagajele de pe blogul Authentic și ne-am mutat aici. Ne-am hotărât să focusăm toată activitatea pe blog și să vă surprindem aici cu idei îndrăznețe și simple pe care să le puteți testa și voi acasă. Pentru că în final despre asta-i vorba: despre a împărtăși lucrurile frumoase cu cei dragi. Noi le împărtășim cu voi și ne bucurăm să vă putem transmite din energia și pasiunea noastră. În consecință, în fiecare săptămână unul dintre bucătarii Marty din cele patru restaurante va împărtăși cu voi o rețetă. Numărul de like-uri hotărăște care-i cea mai inspirată și noi îi facem bucătarului o surpriză. Astăzi pornim la drum alături de echipa Marty City și Ana Pop, bucătăreasă șefă. Împreună cu ea am pregătit o rețetă simplă și delicioasă de lasagna. Acum să lăsăm vorba deoparte, să ne pune șorțul și să vedem despre ce-i vorba: Lista de cumpărături arată cam așa: - Foi de lasagna - 100 g fasole verde - 100 g mazăre - 100 g morcovi - 100 g broccoli - 50 g de praz - 100 g de caș/cașcaval - 80 g de unt - 150 ml de lapte - un sfert de piept de pui pregătit pe grătar și tăiat cubulețe - 4 linguri cu vârf de făină albă de grâu În primul rând pregătiți legumele. După ce le-ați spălat și curățat, le puneți la în apă clocotită (dacă aveți supă de pui pregătită cu atât mai bine) și după ce au stat câteva minute adăugați prazul. În același timp fierbeți pe jumătate foile de lasagna și le puneți deoparte împreună cu legumele. Pentru sosul bechamel: puneți untul într-o cratiță și lăsați să se topească la foc mic. Adăugați făina și amestecați bine cu telulul până ce obțineți o cremă, lăsați încă un minut amestecând continuu și începeți să adăugați lapte. Vă recomandăm să lucrați încet și cu răbdare pentru ca sosul să nu aibă în final cocoloașe. Lucrați cu ambele mâini și nu vă opriți din amestecat. Adăugați smântână dulce până ce ce obțineți un sos de o consistență cremoasă. Condimentați cu sare, piper și un pic de nucșoară. (între timp vă facem cunoștință și cu Ana, direct din bucătărie și în mijlocul acțiunii) După ce ați terminat cu sosul, turnați câteva straturi cu legumele, pieptul de pui și foile de lasagna. Lăsați la cuptor aproximativ 30 de minute și-l scoateți de îndată ce s-a rumenit crusta de cașcaval pe care o așezați ultima. Adăugați niște legume deasupra pentru decor și rezultatul final ar trebui să arate ca în fotografia de mai jos. Noi vă putem garanta că în 10 minute preparatul a fost savurat de către colegii noștri de la Marty City. Așteptăm și impresiile voastre, nu uitați să dați like la rețetă dacă v-a plăcut :)

Poftă bună!