Înghețată în 5 minute

Căldură mare, mon cher! Ce ne mai salvează pe temperaturile astea? La ce ne duce gândul atunci când soarele pare să topească totul în jur? Așa-i că doar înghețata vă trece acum prin minte?

Ce-ar fi dacă v-am spune că puteți să faceți înghețată în 5 minute? Cel mai probabil e că nu credeți că e posibil la fel cum nici noi n-am crezut. Mai ales dacă adăugăm faptul că la preparare nu se folosește nici congelator, nici azot lichid sau cine știe ce aparate sofisticate. Bucătarul șef de la Marty ne-a arătat șmecheria și ne-am gândit să v-o prezentăm și vouă.  E atât de ușor încât puteți încerca chiar acasă și merge perfect după o zi obositoare la servici!
Pentru o porție de două persoane, veți nevoie de următoarele:

- 100 ml de lapte
- un gălbenuș de ou
- 50 g de zahăr pudră
- 100 de grame de fructe, noi am folosit zmeură și am lăsat-o cu zahăr cu puțin timp înainte
- sare și gheață (ați avea nevoie cam de 3-4 cutii de genul acesta, zdrobite)

După ce ați amestecat zahărul cu fructele, laptele și gălbenușul de ou, le puneți într-o pungă de plastic cu fermoar (sau mai multe pungi normale înnodate la capăt ca să nu ajungă sarea în interior). Într-o sacoșă mai mare puneți gheața zdrobită, amestecați cu sare din abundență și adăugați punga cu amestecul de înghețată.
Agitați puternic undeva în jurul a 5 minute până când gheața aproape s-a topit. Din când în când puteți să mai verificați interiorul pentru a vedea dacă s-a înghețat amestecul. La noi a durat un pic mai mult de 5 minute însă rezultatul final a meritat efortul pe deplin.
Cum ar fi să vă impresionați iubitul/iubita cu o demonstrație la întrebarea: „Ce zici dacă în 10 minute îți  pregătesc o înghețată?” :)

Așteptăm să ne spuneți dacă v-a ieșit și sigur că așteptăm întrebările voastre, ce v-ar mai plăcea să vedeți pe blogul nostru?