Incercam impreuna aranygaluska

Pentru astazi, va propunem sa incercati Aranygaluska - un desert tipic unguresc, pe care puteti sa-l gasiti si in meniul Authentic saptamana aceasta pana miercuri. Avem nevoie de faina, unt, drojdie, zahar, lapte dulce, miez de nuca, oua, coaja rasa de la o portocala si o lamaie. Se amesteca faina, cu zahar, oua, coaja rasa de portocala si lamaie si unt. Se pune drojdia cu lapte putin caldut si zahar la "inflorit", dupa care se adauga la compozitia de mai sus;  se framanta si se lasa la dospit. Se tapeteaza o tava cu unt si apoi cu miez de nuca in care o sa asezam galustele... Se intinde aluatul dospit si se taie sub forma de semicerc... Se dau "galustele" obtinute prin unt topit... Dupa care se aseaza in tava pregatita mai devreme... Deasupra de presara zahar si nuca macinata. Inainte de coacere se mai lasa aproximativ 10 minute la dospit in tava. Dupa ce s-au copt... ...se golesc din tava si se desfac bucatele... Se aseaza 10-12 bucati pe o farfurie peste care turnam sos de vanilie... ...decoram cu o frunzulita de menta proaspata si....POFTA BUNA!