Idee de sezon: supă cremă de dovleac

Chiar dacă frigul de afară ne duce mai bine cu gândul la iarnă, ne-am propus să vă aducem în față o rețetă de toamnă cu un ingredient care e mai puțin folosit în bucătăria românească. Chiar dacă i se spune „dovleac de plăcintă” sau dovleac turcesc, noi o să-l preparăm astăzi sub formă de supă cremă. O rețetă perfectă pentru două persoane și ușor de făcut pentru cei care dispun de mai puțin timp.

Lista de cumpărături arată cam așa:

- un dovleac de plăcintă de aproximativ 1,2 kg cu tot cu coajă
- o ceapă
- țelină rădăcină
- câteva linguri de ulei de măsline
- o lingură de ulei de dovleac și parmesan pentru decor
- 300 ml de supă de pui
- 200 g de smântână dulce
În primă fază călim ceapa, dovlecelul și țelina. Adăugăm apoi supa de pui și lăsăm la un foc mic să fiarbă toate.
Când s-au fiert legumele, cu ajutorul unui blender vertical pisăm legumele adăugând smântâna treptat. Condimentați cu sare și piper și ați terminat toată treaba. Vă puteți bucura apoi de o supă sănătoasă și de sezon, pregătiți astfel de iarna care se grăbește să ne înghețe :)