Homemade Fresh Fruit Popsicles

Dacă ar fi să ne gândim la un produs pe care l-am asocia cu vara atunci cu siguranță acesta ar fi înghețata. Sub orice formă și culoare, ne place și o savurăm de fiecare dată când avem ocazia. Însă ce-ar fi dacă am putea să combinăm fructele minunate pe care le găsim în piață cu acest desert delicios? Ce-ar fi dacă l-am pregăti noi acasă în schimbul a ceea ce găsim în comerț?

Zis și făcut! Ne-am luat sacoșa de cumpărături și-am făcut o vizită în Piața Mihai Viteazu. Dintre culorile de acolo am ales: portocaliul jucăuș al caiselor, roșul aprins al cireșelor, al zmeurei și galbenul  pepenelui. Cu ele alături am pornit joaca și am găsit poate cel mai ușor desert pe care-l puteți pregăti vara asta:
Fructele le-am combinat pentru a obține două înghețate cu arome diferite. Vă garantăm că nu o să vă ia mai mult de 30 de minute, motiv pentru care considerăm rețeta o idee perfectă de surpriză pentru partenerul de viață :) Lista de cumpărături pentru primul desert ar arăta în felul următor:

- Caise, aproximativ 200 de grame
- Cireșe, aproximativ 200 de grame
- Smântână dulce, în jur de 100 ml
- Zahăr pudră (după gust)
- Mentă
- O bucată de ghimbir (de dimensiunea celei din fotografie)
- Sirop concentrat de Maracuja (noi l-am folosit pe acesta) însă poate fi înlocuit foarte bine cu un lichior de fructe
Mai departe lucrurile sunt simple: într-un vas adăugați caisele, smântâna, zahărul și siropul. Le amestecați cu un blender vertical până ce obțineți o cremă consistentă.

Adăugați primul strat într-un pahar (noi am folosit pahare din sticlă și am avut probleme atunci când am încercat să scoatem înghețata din ea, în consecință vă recomandăm niște pahare înalte din plastic) și repetați procedeul pentru cireșe. Adăugați și al doilea strat împreună cu bățul (cel mai bine  ar fi să găsiți unul din lemn, paiul e colorat însă nu vă va ajuta deloc atunci când o să vreți să mâncați înghețata).
Pentru cea de-a doua rețetă, povestea-i similară cu excepția faptului că am schimbat fructele. Le-am făcut pe amândouă pentru că arată mai bine în farfurie.

Cum vă spuneam și lista de cumpărături e aproape identică:

- Zmeură, aproximativ 200 de grame
- Pepene galben, aproximativ 200 de grame
- Smântână dulce, în jur de 100 ml
- Zahăr pudră (după gust)
- Mentă
- Sirop concentrat Amarena (coreșe amarena, la fel,  poate fi înlocuit foarte bine cu un lichior)
După ce le-ați pregătit pe amândouă puteți să le puneți în congelator și să așteptați iubitul/iubita să ajungă acasă :)