Gulyas Party la Maratonul Apuseni

De îndată ce am aflat despre cea de-a VII-a ediție a Maratonului Apuseni, am fost cum nu se poate de bucuroși. Ne-am amintit instant de experiența extraordinară de anul trecut, despre care v-am povestit într-un articol anterior. Am răspuns din nou cu entuziasm invitației de a-i aștepta pe maratoniști la linia de sosire cu un gulyas cald și delicios. Ne-am propus să surprindem o părticică din acest entuziasm în zeci de fotografii apetisante și un nou articol, în așteptarea ediției de anul viitor. 

Desfășurat în Stațiunea Muntele Băișorii, Maratonul Apuseni reprezintă o modalitate excelentă pentru a atrage atenția asupra problemei conservării naturii montane. În contextul industrializării și urbanizării tot mai puternice a zonelor montane, este îmbucurător faptul că un grup de oameni pasionați depun eforturi continue pentru a trage un semnal de alarmă în vederea păstrării zonelor verzi, a locurilor pitorești. Astfel, localinicii, turiștii și toți iubitorii muntelui se vor bucura mai mult timp de natura si aer curat.

Printre obiectivele programului de educație montană din zonele rurale din Apuseni se numără organizarea de cursuri, tabere, ateliere și activități educativ-sportive destinate comunității locale, în special copiilor și tinerilor din Apuseni. Maraton Apuseni msg systems ediția a VII-a a fost organizat de Clubul Sportiv Alpin Universitar si Clubul Alpin Român, împreună cu partenerul oficial msg systems și numeroși sponsori și parteneri media care iubesc Munții Apuseni și doresc să sprijine dezvoltarea armonioasă a zonei.

Maraton Apuseni msg system a propus patru trasee montane care traversează crânguri, dealuri, ape și vârfuri ale Apusenilor. Iubitorii alergării montane s-au întrecut pe 27 mai 2017, cu mic cu mare, la tabăra de bază din stațiunea Muntele Băișorii, parcurgând una din cele două probe tehnice – maraton sau semimaraton, cros sau proba family, în care copii și părinți au alergat împreună și au împărtășit bucuria mișcării în natură.

Zoli și Darius de la Marty Restaurants sunt bucătarii care au coordonat pregătirea gulyas-ului de porc, spre încântarea participanților. Ucenici le-au fost voluntarii maratonului, care au curățat, tăiat, tocat ingredientele și au contribuit la prepararea lor. 8 ceaune, 1600 de porții, 1300 de maratoniști, 150 de voluntari și 2 bucătari sunt cifrele formidabile care au marcat evenimentul. Judecând după expresiile satisfăcute ale concurenților și după cuvintele lor de laudă, considerăm că Maratonul (și gulyas-ul ? ) au fost un adevărat succes! Felicitări organizatorilor și participanților și mulțumim pentru invitație.