Două rețete de la Marty Society

Articolul acesta îl începem cu zâmbetul pe buze din două motive: faptul că începem să primim feedback de la voi cu privire la rețete, ceea ce ne bucură enorm, și faptul că vedem cooperarea colegilor noștri din restaurante care încearcă de la rețetă la rețetă să vă impresioneze și în același timp să depășească echipa anterioară. :)

Inițial, am pornit împreună cu Răzvan de la Marty Society de la ideea de a scrie o rețetă pe tema ”Take it at work”, însă în final am ajuns la două preparate diferite. Sandwich-ul pentru birou s-a dovedit a fi mai potrivit pentru un mic dejun și în consecință... am hotărât să plusăm cu niște brioșe delicioase pe care să le puteți lua la serviciu.

Așadar, o combinație asemănătoare cu Croque Madam sub semnătura lui Răzvan pentru care aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Pentru sos, amestecați într-o tigaie cașcavalul cu smântâna dulce și parmezan-ul, până când obțineți o cremă uniformă:

Feliile de pâine le prăjiți, adăugați un strat de unt până ce se topește și continuați cu șuncă și crema pregătită anterior în straturi alternative:

Oul l-am făcut în coaja de pâine însă aveți grijă în momentul în care îi dați drumul în tigaie ca aceasta să fie foarte fierbinte și să îl puneți treptat, suficient cât să se formeze un strat de albuș și apoi să adăugați gălbenușul:

Răzvan al nostru a fost foarte mulțumit de rezultat (după cum se poate observa și în zâmbetul larg):

Pentru brioșă, aveți nevoie de următoarele:

- 500 g de făină
- 1 plic de praf de copt
- 250 g de zahăr
- 2 ouă
- 500 ml de lapte
- 100 ml de ulei
- 50 g de fructe (noi am făcut mai multe combinații)
- 1 plic de zahăr vanilat

Primul pas este să amestecați ingredientele uscate separat de celelalte, în două boluri diferite. Pasul al doilea este să amestecați conținutul celor două boluri cu fructele sau alunele pe care vreți să le includeți în brioșe. Noi am făcut patru feluri: cu alune, cu ciocolată, cu fructe de pădure și cu căpșuni.

Le lăsați în cuptor încins la 200 grade timp de 20 de minute:

...și savurați!

După cum puteți observa, Răzvan al nostru și-a schimbat și halatul pentru acest desert :)

Așadar, vă plac propunerile de la Marty Society? :)