Deliciu cu piept de rață și pere coapte

Rețetele noastre lunare sunt menite să scoată la iveală creativitatea și ingeniozitatea bucătarilor noștri, care sunt foarte încântați de fiecare dată să vă prezinte talentul lor. Este limpede că nu se sfiesc să jongleze cu ingrediente deosebite și gusturi aparte. Până la urmă, și gustul se educă, iar ingredientele aparent sofisticate devin din ce în ce mai accesibile și este tot mai ușor să le facem loc și în bucătăriile de acasă.

În luna mai te invităm să descoperi un preparat dulce-acrișor, cu arome surprinzătoare: piept de rață cu pere coapte, propus de Ildi de la Marty City.

7K6C5947

Poate pare o adevărată misiune imposibilă, dar pieptul de rață e chiar foarte simplu de gătit, iar gustul său divin va merita tot efortul! Din acest punct de vedere, rețeta lui Ildi este perfectă pentru a pune în valoare carnea fragedă și gustoasă a acestei păsări.

Din secretele pregătirii cărnii de rață:

- scoateți pieptul de rață din frigider cam cu o oră înainte să îl preparați, pentru a ajunge la temperatura camerei - pas foarte important dacă doriți să se gătească corect

- nu uitați să crestați pieptul pe partea cu pielea, înainte să îl prăjiți, pentru a permite grăsimii să se scurgă

- pieptul de rață se pune în tigaie cu pielea în jos

- lăsați carnea să se prăjească la foc mic, iar dacă lasă prea multă grăsime, puteți scurge din ea

- când carnea e gata, lăsați-o să se odihnească înainte să o tăiați, ca să fie pătrunsă de sucul propriu

7K6C6023

Pașii rețetei îi găsești aici, iar gustul îl veți regăsi în farfurie. Pregătește ingredientele și ustensilele, pune un strop de pasiune și arată-ne și nouă pe Facebook ce a ieșit. Suntem siguri că rezultatul va fi unul pe măsură! Poftă bună.