Degustare de vin la Marty Westside

Am așteptat cu nerăbdare seara de joi, 10 aprilie, seara în care ne-am întâlnit cu oameni pasionați și curioși să deguste vinuri din lumea europeană și lumea nouă. Alături de Herbert Szasz, negustorul nostru de vinuri, am explorat o mare varietate de arome, gusturi și mirosuri nebănuite, ascunse în sticle de vin pregătite cu grijă de echipa noastră.

Oaspeții au degustat 6 sortimente de vin din meniul Marty, 2 albe, un rose și 3 roșii, provenite din 5 faimoase state producătoare de vinuri. Ordinea în care au fost degustate a respectat legea de aur: cele albe înaintea celui rose și cele roșii la final, iar degustătorii au acordat note fiecărui sortiment, în funcție de aparență, miros, aroma, gust, corpolență și persistență. Și după cum ne spunea și Tudor, colegul nostru, „ gusturile nu se discută”. În consecință, fișele de „jurizare” nu s-au asemănat între ele și au reflectat părerea subiectivă a fiecăruia.

IMG_1046

Cu veselie și pasiune, toate întrebările au fost lămurite rând pe rând și invitații au aflat care sunt preparatele cu care se servesc diverse vinuri, care sunt pașii care trebuie urmați în degustarea unui vin, care sunt brânzeturile, respectiv fructele confiate, care amplifică trăsăturile unui vin anume și multe alte informații și istorioare cu și despre vinuri.

Această primă întâlnire a deschis apetitul tuturor pentru degustări și a generat noi întrebări și curiozități despre vinuri. Noi așteptăm cu nerăbdare evenimentul următor și suntem convinși că fi cel puțin la fel de interesant și garnisit cu voie bună. Dacă sunteți curioși, mai multe fotografii de la fața locului găsiți aici. Cine știe? Poate în următorul articol despre Accademia di Vino vor apărea poze cu voi :)