Cotlet de miel răsfățat în crustă de verdeață

Sezonul acesta rece parcă numai nu vrea să se mai dea dus, iar frigul și umezeala care îți intră în oase îmbie la orice altceva mai puțin la plimbări prelungite prin natură. Oricât de mult ne-ar veni să ne plângem și să visăm la vreme și vremuri mai bune, trebuie să recunoaștem că există și avantaje ale frigului persistent. Este momentul perfect pentru a petrece mai mult timp cu noi înșine, de a ne descoperi noi pasiuni sau de a redescoperi unele vechi. Cu siguranță gătitul este una dintre ele, iar căldura degajată de cuptor și mirosurile îmbietoare vor crea acel sentiment de ”acasă”.

Carnea de miel este una destul de consistentă, potrivită anotimpului în care ne aflăm, dar, în același timp, aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Carnea de miel este o sursă bogată de proteine: 100 grame de carne asigură 60% din necesarul zilnic pentru un adult. În plus, carnea de miel conține mai puține grăsimi saturate, comparativ cu alte tipuri de carne. Nu în ultimul rând, mielul este bogat în zinc, vitaminele B3 și B12.

Nu știm dacă Marin de la Marty Boulevard s-a gândit la aceste beneficii atunci când ales să prepare un delicios cotlet de miel în crustă de verdeață, dar cu siguranță s-a gândit la gust. Gătită corect, carnea de miel este deosebit de fragedă, însă trebuie să știi și cum să o alegi: carnea trebuie să aibă o textură fermă și curată, de culoare roz, iar grăsimea trebuie sa fie albă, în nici un caz galbenă.

Pașii rețetei îi găsești aici , iar gustul îl veți regăsi în farfurie. Pregătește ingredientele și ustensilele, pune un strop de pasiune și arată-ne și nouă pe Facebook ce a ieșit. Suntem siguri că rezultatul va fi unul pe măsură. Poftă bună!