Cosmo Punch

Pentru că săptămâna trecută vorbeam despre niște aperitive pe care le puteți pregăti pentru o petrecere acasă, ne-a sărit imediat gândul la băuturile pe care le pregătim de obicei pentru ocazii de genul acesta. De cele mai multe ori preferăm varianta simplă: o sticlă de vin, poate o tărie combinată cu un suc și... cam atât.

Însă ce-ar fi dacă la următoarea întâlnire ne-am surpride prietenii cu un Punch? Un Cosmo Punch cum l-a denumit Marius al nostru. O băutură pe care cu siguranță ați văzut-o în filmele americane, la o primă vedere pare complicat de pregătit însă noi o să vă demonstrăm astăzi că poate fi gata cu 30 de minute înainte să apară prietenii la ușă.

Să dăm drumul la cronometru:

Tăiați niște fructe (noi am folosit o jumătate de lămâie tăiată felii, o portocală și un măr, puteți adăuga orice combinație vi se pare potrivită), pregătiți un bol în care amestecați suc de portocale, suc de merișoare, suc proaspăt de lămâie, lichior și votcă. Adăugați fructele, gheața și... tocmai ați pregătit primul punch!

Au trecut cele 30 de minute? :)
Într-o variantă identică cu ceea ce am pregătit noi mai jos (puteți oricând să schimbați fructele sau să schimbați lichiorul), lista de cumpărături ar arăta cam așa:

- un măr

- o portocală

- două lămâi și un lime

- 250 ml de suc de portocale

- 500 ml de suc de merișoare

- 100 ml de suc proaspăt de lămâie (le stoarceți pur și simplu într-un pahar)

- 80 ml de sirop de zahăr (o parte de apă la două părți de zahăr, amestecate la foc mic până ce se topește zahărul și lăsat la răcit pentru a obține siropul)

- 80 ml de lichior de piersici (prima sticlă din fotografie, însă puteți să-l înlocuiți)

- 150 ml de votcă
Pentru că gheața sub formă de cuburi s-ar topi prea repede, recomandarea noastră ar fi să folosiți o bucată mai mare care să reziste la toată petrecerea. Din capitolul tips & tricks, noi am folosit o cutie de la un suc, am umplut-o cu apă și am lăsat-o peste noapte în congelator.
Am combinat cele cinci elemente esențiale  (one sour, two sweet, three strong, four weak and then the spices) și-am (re)descoperit o băutură care cu siguranță va fi punctul de plecare a multor discuții interesante.
Sperăm că v-a plăcut ideea noastră și așteptăm cu drag să ne spuneți cum v-a ieșit!