Cinnamon Rolls

Când discutam despre ce dulciuri mănâncă americanii de ziua lor sau ce preparate am putea să considerăm a fi tradiționale pentru ei, ne-a sărit gândul imediat la celebrele „Cinnamon Rolls”. Chiar dacă se zice că originea acestui preparat ar fi în Suedia (și de 4 octombrie au dedicat o zi specială pentru ale lor "kanelbullens dag") un lucru e clar: merg foarte bine alături de cocktailul nostru de 4th of July. Și chiar dacă a trecut ziua americană, nu-i niciodată prea târziu pentru ceva dulce. Așa-i?
Și la cât de bun e rezultatul final nici n-am putea zice că-i pretențios. La urma urmei lista de cumpărături nu-i chiar complicată:

- Un pachet de unt
- Scorțișoară sub formă de praf
- Zahăr vanilat (ideal ar fi să o faceți acasă, găsiți la supermarket bețișoare de vanilie)
- Un ou și două gălbenușuri
- Un pachet mic de drojdie
- 350 de grame de făină
- 200 ml de lapte
- 100 g de zahăr
V-ar trebui două boluri: unul pentru aluat și celălalt pentru crema de scorțișoară din interior. O joacă de copil, vă spunem :)

Înainte să vă ocupați de aluat, puneți în lapte drojdia împreună cu puțin zahăr și lăsați la căldură într-un bol mic. Cam cu 10 minute înainte,  atât cât să înceapă drojdia „să lucreze” și să fie pregătită a fi încorporată în aluat.

Untul împreună cu jumătate de scorțișoară și jumătate din zahăr îl amestecăm foarte bine până ce obținem o pastă precum cea de mai jos. O lăsăm deoparte până când îi va veni vremea să o întindem pe aluat.
Pentru aluat: amestecați făina, ouăle și gălbenușurile, zahărul, zahărul vanilat, un pic de scorțișoară până ce obțineți o pastă omogenă. Adăugați laptele cu drojdia pe care ați pregătit-o mai înainte și frământați până de ajungeți la o formă similară cu cea de mai jos. Îl lăsați deoparte până ce-și dublează volumul, îl mai frământați încă o dată și apoi îl lăsați la dospit până ce își dublează volumul pentru a doua oară.
Și acum că ați scăpat de partea cea mai grea, întindeți aluatul și pasta de scorțișoară, învârtiți compoziția și tăiați așa cum am făcut-o noi în imaginea de mai jos. Le așezați pe o tavă pe care în prealabil ați uns-o cu unt și lăsați cuptorul să facă restul magiei. După primele 10 minute ar trebui deja să fiți înconjurați de o aromă de scorțișoară și cel mai probabil să aveți musafiri neașteptați :)
Pentru că nu există Cinnamon Rolls fără glazura specifică, pregătiți într-o oală 50 de grame de unt, 80 ml de smântână dulce, două gălbenușuri împreună cu puțin zahăr pudră. Atât cât e necesar pentru cele 8-9 bucăți cum am pregătit noi.
Amestecați continuu la foc mic până ce obțineți o cremă omogenă. Secretul este să nu vă opriți din amestecat pentru că o dată cu creșterea temperaturii o să observați că crema devine din ce în ce mai consistentă.
„Și-am încălecat pe-o șa și v-am spus povestea așa”: o poveste inspirată de 4th of July, adusă mai aproape de suedezi și condimentată cu spirit ardelenesc. V-am făcut poftă și-acum e vremea să vă puneți pe treabă. Suntem prin zonă în caz că aveți nevoie de ajutor, desigur! :)