Cea mai simplă rețetă de pui cu gorgonzola

Se dau ca premise: tânăr care nu a gătit niciodată (sau de prea puține ori cât să conteze), dispus să petreacă 30 de minute în bucătărie și dornic să-și impresioneze iubita sau soția.

Așa ne-am gândit noi când am pus pe lista rețetelor această combinație. Pe lângă aceasta, am avut grijă ca preparatul să o impresioneze pe doamna sau domnișoara în cauză: să fie aromat și simplu, echilibrat și savuros.
Lista de cumpărături (pentru două persoane) e extrem de simplă. Pentru puiul cu sos gorgonzola aveți nevoie doar de:

- 100 grame de gorgonzola
- 100 de grame de smântână dulce
- 65 de grame de unt (un sfert dintr-un pachet)
- jumătate de piept de pui, dezosat

Dacă vreți să adăugați și orezul cu legume puteți foarte bine să vă inspirați din rețeta noastră cu leurdă, doar că nu puneți pieptul de pui în tigaie ci îl pregătiți la grătar și scoateți leurda din lista de legume.
Sosul îl pregătiți într-o tigaie întinsă: puneți în același timp untul, gorgonzola și smântâna dulce și le amestecați ușor la foc mic până ce obțineți o pastă omogenă și echilibrată.
Între timp pregătiți pieptul de pui condimentat cu sare și piper pe un grătar încins pentru ca mai apoi să-l aranjați pe farfurie turnând sosul de gorgonzola deasupra.
Noi am pregătit și un orez cu legume, aproape la fel cu cel din rețeta cu leurdă. Pentru un efect vizual mai puternic vă recomandăm formele din inox (noi am folosit mai jos una pătrată) care să dea un aspect deosebit orezului (le găsiți în marile supermarketuri).
Cam așa arăta platoul nostru pentru cea mai simplă rețetă de pui cu gorgonzola. Așa-i că arată delicios? :)