Cea mai buna salata de fructe

Copiii de la Asociația „Familia Regăsită” ne-au așteptat, ca de obicei, cu brațele deschise. Veseli și plini de energie, am preparat împreună cu ei un desert delicios și sănătos.

Am venit cu tolba plină de fructe de toate felurile: mere, banane, struguri, căpșuni, ananas, portocale, rodii, nectarine și pepene galben. Le-am luat pe rând, și ajutați de copii, le-am curățat și le-am mărunțit cât ai zice „salată”.

7K6C5360

Fructul după-amiezii a fost ananasul, care a câștigat detașat atenția tuturor. Chiar dacă arată nemaipomenit, doar interiorul lui este comestibil, iar curiozitatea firească a micuților bucătari a fost răsplătită cu câte o bucățică de ananas, înainte de a fi gata salata. Rodia s-a clasat pe locul 2, la categoria „fruct greu de curățat și foarte interesant”, iar celelalte fructe au fost atent curățate după instrucțiunile precise ale celor doi Vasile.

un colaj jpg

La final, fructele au primit același tratament: au fost puse într-un castron voluminos și amestecate cu energie, după cum se vede în poza de mai jos.

7K6C5414

Asezonată cu frișcă și topping de ciocolată, salata de fructe a fost o adevărată reușită culinară. Pe cât de repede a fost preparată, pe atât de repede a dispărut din farfuriile copiilor.

7K6C5425

Vasile Vereș și Vasile Olar, cei doi bucătari care au fost lângă cei mici și i-au ajutat să prepare salata, au avut mare lipici la copii și au fost tare îndrăgiți. De fiecare dată când mergem la „Familia Regăsită” , ne distrăm de minune și ne bucură să fim alături de ei :) Așteptăm cu nerăbdare data viitoare, pentru că știm că nimeni nu se bucură de vizita noastră cum o fac ei.

7K6C5432