Cea mai bună brioșă din lume

Avem rugămintea să ne credeți pe cuvânt  că aceasta este cea mai bună brioșă din lume. Și dacă nu vă vine să credeți poate că-i mai bine. Vă recomandăm să ne testați și să încercați rețeta de mai jos ca să ajungeți la aceeași concluzie la care am ajuns și noi.

Brioșa de mai jos a dispărut de pe masa noastră imediat cum a fost scoasă din cuptor și cert este că vom repeta rețeta de fiecare dată când vom avea ocazia.
Pentru trei brioșe de dimensiunea acelora de mai jos aveți nevoie de:

- 300 g de bomboane de caramel sau caramel în orice variantă vă e mai la îndemână
- 3 ciocolate amărui - 80 g una (cea care are cantitatea maximă de cacao din supermarket)
- 50g făină
- 80 g zahăr
- 70 g de unt
- 150 ml de smântână dulce
- două ouă
- un pliculeț de zahăr vanilat
- un plic de scorțișoară
Într-un bol de apă așezați alt bol în care lăsați la topit ciocolata împreună cu untul (bain-marie).
În alt vas amestecați cele două ouă cu zahărul și scorțișoara și amestecați bine. Adăugați ulterior ciocolata topită și în final completați cu făină. Tăvițele în care am pus brioșele au fost tapetate cu unt și cacao iar în mijlocul lor am adăugat câte două caramele. Brioșele trebuie să stea în cuptor la o temperatură de aproximativ 180 de grade timp de 20 minute.
În timp ce cuptorul pregătește delicioasele brioșe e timpul să vă ocupați de sosul de caramel. Poate cel mai simplu sos de caramel pe care l-ați văzut până acum: combinați smântâna dulce cu bomboanele caramel până când acestea se topesc complet.
Rezultatul final arată conform imaginii de mai jos. Așa-i că v-am convins? :)