Busuiocul
In mod obisnuit, se recomanda ca busuiocul sa fie folosit in stare proaspata. In cazul retetelor culinare de mancaruri preparate termic, adaugarea busuiocului se face , de obicei, la finalul prepararii pentru a nu i se distruge aroma. Tinut in pungi de plastic, poate fi pastrat proaspat fie in frigider , pentru o perioada scurta, fie in congelator , pentru mai mult timp, dupa ce in prealabil a fost oparit putin.
Retetele cu specific mediteraneean si asiatic folosesc in mod frecvent busuiocul. In cazul bucatariei mediteraneene, aroma este completata de rosii. Busuiocul este unul dintre ingredientele principale ale sosului pesto — o specialitate italiana din ulei si plante aromate, provenind din orasul Genova. Celelalte doua ingrediente sunt uleiul de masline si semințele de pin. Bucataria chineza foloseste specialitati de busuioc proaspat sau uscat pentru supe si alte feluri de mancare. In Taiwan, bucatarii adauga busuioc proaspat unei supe-crema, sau mananca pui prajit cu frunze de busuioc fierte în ulei.
Puteti incerca Supa crema cu busuioc din Meniul Authentic Food la Marty Petit.