Breakfast idea: summer smoothie

Chiar dacă mai avem puțin și am putea spune că ne descompunem de la căldură, avem alte bucurii pe care le putem savura. Unele se găsesc chiar în piață: multitudinea de culori, de forme și de arome e irezistibilă. Mai ales când te gândești ce preparate sănătoase și pline de vitamine poți să faci cu ele.

Așa că ne-am gândit să vă oferim o idee de mic dejun, ușor de făcut și în același timp plină de vitamine. O doză de energie suficient de mare cât pentru o zi frumoasă și productivă.
Avem două variante pentru voi. Prima are și cereale, ceea ce adaugă un plus de energie și consistență:

- caise (3-4 bucăți pentru două persoane)
- mure (cantitate în funcție de preferințe)
- un pahar de iaurt de 250 g
- germeni de grâu (găsiți la magazinele bio)
- fulgi de ovăz
- o linguriță de miere (noi am folosit una cu propolis care ne-a plăcut foarte mult)
Cât despre rețetă, ce am putea să vă spunem? Combinați iaurtul cu fructele, folosiți un blender pentru a le transforma într-o cremă și adăugați germenii de grâu și fulgii de ovăz la final. Aranjați frumos într-un pahar și ... tarraaaamm: micul dejun perfect.
A doua combinație la care ne-am gândit e compusă din pepene galben (ce miros, ce arome, ce culori, incredibil de bun în perioada asta), mure și afine.

- câteva felii de pepene galben
- mure și afine (cantitate în funcție de preferințe)
- un pahar de iaurt de 250 g
- o linguriță de miere (noi am folosit una cu propolis care ne-a plăcut foarte mult)
Le-am pus pe toate într-un blender și am lăsat aromele să facă magia. Cu puțin mai multă miere, minunăția a dispărut repede de pe masă.
A mers perfect cu planurile de concediu și lista „to do” pentru ziua ce urma. Ce ziceți, e o idee bună pentru a vă surprinde persoana iubită într-o dimineață? :)