Biscuți pentru impresionat colegii de birou

Am fost cam ocupați în ultima vreme cu câte una alta (abia așteptăm să vă dezvăluim surprizele, o să vă placă mult de tot!) însă n-am uitat de blogul nostru drag. Așadar, cu promisiunea solemnă de a nu lipsi nici măcar o săptămână de acum încolo, revenim cu o rețetă pentru colegii de birou.

Cum pentru colegii de birou? Ne-am gândit că avem o categorie dedicată iubitelor/iubiților, una pentru prieteni și una idei romantice, de ce nu am avea una și pentru colegii de birou? Ne suportă mai mult de 8 ore pe zi, (de cele mai multe ori) sunt simpatici și suntem convinși că din când în când ar fi frumos dacă i-am mai surprinde cu ceva bun.

Așa că astăzi vă propunem să le faceți biscuiți. O rețetă simplă, accesibilă, rapidă și practică pe care să o puteți face acasă și ale cărei rezultate să se vadă în zâmbetul colegilor, așa-i că sună frumos? Să vedem cum arată lista de cumpărături:
Aveți nevoie de:

- un pachet de unt
- 200 de grame de zahăr brun
- două ouă
- 280 de grame de făină
- o jumătate de linguriță de sare
- o ciocolată amăruie tăiată bucăți mici (a noastră s-a topit între timp însă am pus-o la rece)
- esență de vanilie
- un plic de praf de copt
- alune, semințe sau mix de semințe
- foi de copt (în caz că nu aveți deja)
- panglică roșie (pentru împachetat)

Pentru început dați drumul la cuptor pentru a se încălzi în timp ce pregătiți aluatul. Într-un bol amestecați cu un mixer untul împreună cu zahărul până ce acesta ajunge la o consistență spumoasă.
Adăugați cele două ouă și amestecați până ce pasta devine omogenă pentru ca mai apoi să încorporați praful de copt, sarea, făina și esența de vanilie.
Când aluatul s-a omogenizat adăugați ciocolata și mix-ul de alune și semințe. Acum e aproape gata pentru a fi pus la cuptor. Pe o tavă pe care ați așezat o foaie de copt e timpul să așezați câte o ligură cu vârf din aluat la 5 cm distanță una de cealaltă. În formula aceasta ar fi necesare aproximativ 15 minute  la cuptor pentru ca biscuiții devină copți și aurii.
După ce i-ați scos din tavă vă recomandăm să-i lăsați la răcit, sunt mult mai buni atunci când îi consumați reci. Alături de un pahar cu lapte  noi spune că e surpriza perfectă pentru colegii de birou. V-am făcut și o fotografie ca să vedeți cum am vedea noi pregătirile și de ce v-am pus să cumpărați panglică, puteți folosi bomboane pentru a colora atmosfera și de ce nu, un bilețel cu mulțumiri.
Ce spuneți de ideea noastră? O încercați? :)