Banana crispy rolls & creme anglaise – un desert crocant și ușor

Am cunoscut-o pe Manuela de la Marty Plaza, autoarea rețetei din această lună, într-o zi senină de la sfârșitul lunii mai. Ne-am bucurat foarte tare când am aflat că va pregăti un delicios desert cu banane, mai ales că ultimul desert din cadrul rețetelor lunii a fost profiterolul doamnei Ana din luna decembrie.

În mare știam cam la ce să ne așteptăm, după zeci de ședințe foto dedicate preparatelor culinare ale chef-ilor noștri, în care ei dau frâu liber imaginației și își pun creativitatea în aplicare. Supriza a fost, însă, pasiunea Manuelei pentru deserturi și cunoștințele ei incredibile despre acestea: rețete, tehnici de gătire, mici trucuri și idei.

Chiar dacă esența ședinței foto a fost banana crispy rolls și creme anglaise, gândul ne-a zburat departe spre noi idei de deserturi, bunătăți rapide numai bune pentru impresionat musafirii, care să facă subiectul unor rețete viitoare. Toate la timpul lor, așa că luna aceasta este despre banane crocante :).

Credem că sunt foarte puțini oameni cărora nu le plac bananele (noi personal nu cunoaștem nici unul, dar sigur trebuie să fie pe undeva prin lume), iar când ele sunt împachetate într-un aluat crocant rumenit în cuptor, ispita e cu atât mai mare! Crema engleză s-ar putea să pară ceva SF pentru mulți dintre noi, dar în realitate ea este foarte simplu de făcut. 

Rezultatul este un delicios desert ușor și răcoritor, perfect pentru zilele de vară! Pașii rețetei îi găsești aici , iar gustul îl veți regăsi în farfurie. Pregătește ingredientele și ustensilele, pune un strop de pasiune și arată-ne și nouă pe Facebook ce a ieșit. Suntem siguri că rezultatul va fi unul pe măsură! Poftă bună.