American Chicken Rolls

A sosit toamna, oricât ne-ar plăcea să credem că încă e vară. Bucătarii noștri au reacționat și au început să ne propună rețete mai consistente, ca să ne obișnuim mai ușor cu scăderea temperaturilor. Pentru luna aceasta, Manuela, de la Marty Plaza ne propune o rețetă de American Chicken Rolls, mai precis un piept de pui rulat în pancetta.

În interior, ruloul conține mozzarella și muștar, care se contopesc și creează un sos delicios. Garnitura e un piure de cartofi, aromatizat cu unt și ceapă verde tocată și un brunoise de ardei gras, cu ulei de măsline și lămâie. Ați putea crede că e o rețetă greoaie, dar vă garantăm că e ușor de gătit, ușor de mâncat, iar ingredientele se potrivesc atât de bine încât creează o experiență culinară minunată. Preparatul e perfect pentru o duminică în familie.

Iată de ce ingrediente ai nevoie:

  • Piept pui - 180g
  • Pancetta - 70g
  • Mozzarella - 50g
  • Muștar - 50g
  • Șuncă felii - 20g (2-3 felii)
  • Piure cartofi - 180g 
  • Unt - 20g
  • Ardei gras - 30g
  • Broccoli - 20g
  • O ceapă verde
  • Ulei de măsline - o lingură
  • Zeamă de lămâie - o lingură
  • Sare, piper

Prepararea este cât se poate de simplă și sună cam așa:

Chicken Roll. 1. Întindem fâșiile de pancetta pe o folie de aluminiu.

2. Tăiem pieptul de pui pe grosime pentru a se desface într-o fâșie mare, apoi îl batem și îl asezonăm cu sare și piper. 

3. Așezăm puiul peste stratul de pancetta și punem deasupra două felii de șuncă, mozzarella rasă și muștarul. 

4. Rulăm totul cât mai strâns în folie și închidem capetele. 

5. Gătim rulada în baie de ulei la 180 grade Celsius, timp de 10 minute. Opțional, se poate pune și la cuptor pentru 10 minute, la 160 grade Celsius.

Pregătim garnitura

Pasul 1: Fierbem cartofii tăiați cubulețe până se înmoaie, după care îi pisăm. 

Pasul 2: Călim cartofii în tigaie, împreună cu untul, ceapa verde tocată, sare și piper, până când se îmbină gusturile.

Pasul 3: Fierbem broccoli în apă cu sare, maximum 2 minute, pentru a rămâne crocant.

Pasul 4: Ardeiul gras, preferabil și roșu și verde, se taie brunoise (cubulețe mici, egale) și se amestecă cu o lingură de ulei de măsline, o lingură de zeamă de lămâie, sare și piper.

Așeazăm pe farfurie piureul de cartofi, broccoli fiert și ruloul de pui tăiat în două bucăți. Adăugăm ardeiul brunoise, pentru un plus de culoare și savoare. 

Acestea fiind zise, te invităm în bucătărie! Pașii rețetei îi găsești și aici , iar gustul îl vei regăsi în farfurie. Pregătește ingredientele și ustensilele, pune un strop de pasiune și arată-ne și nouă pe Facebook ce a ieșit. Suntem siguri că rezultatul va fi unul pe măsură. Poftă bună!