Am făcut cunoștință cu Berea. Și ne place de ea!

Pentru că suntem fani declarați ai berii, week-endul trecut ne-am propus să aflăm mai multe despre această băutură atât de iubită în întreaga lume, respectiv să împărtășim cu voi din “secretele de culise” ale berii. Zis și făcut. Vineri seara (22 august), cei care au răspuns provocării lansate de echipa Marty de a participa la un work-shop dedicat berii - "Hai să ne cunoaștem cu Berea!" -, s-au întâlnit la Marty Sports & Grill, cea mai nouă locație Marty, și de altfel, cea mai potrivită desfășurării unui astfel de eveniment.

colaj beer workshop

Știați că berea este cea mai veche băutură alcoolică, dar și cea mai consumată în întreaga lume? Știați că femeile egiptene au fost cele care au căutat să îmbunătățească gustul berii? Sau că în Evul Mediu, călugării devin cei mai mari producători de bere? Istoria berii este una complexă, prea puțin cunoscută de publicul consumator, pe cât de surprinzătoare, pe atât de fascinantă.

Trecând în revistă momente semnificative din istoria acestui produs extrem de popular, participanții la work-shop au avut ocazia de a afla care sunt ingredientele utilizate în producția berii. Ghidul nostru, Flaviu, cel care ne-a călăuzit pașii prin universul berii, ne-a povestit cu răbdare și multă pasiune despre malț, oferindu-ne chiar ocazia de a vedea și mirosi acest ingredient esențial în procesul de fabricare al berii. Am aflat mai multe despre proprietățile antiseptice și de conservare ale hameiului, despre culturile de drojdie, specifice fiecărei berării, am descoperit că există două categorii principale de bere – Lager și Ale, dar și faptul că apa joacă un rol crucial în gustul berii.

Promo workshop bere August 2014 - final- refacut (1)

Măcinarea malțului, procesul de plămădire, fierberea mustului, centrifugarea, răcirea și fermentarea, maturarea, filtrarea sau îmbutelierea berii, sunt etape deosebit de importante, care alcătuiesc procedeul elaborat prin care berea ajunge să fie produsă în unități speciale, dotate cu aparatură de înaltă tehnologie, asigurându-se astfel calitatea superioară a băuturii pe care cu toții o îndrăgim.

Seara s-a încheiat într-o notă veselă și cât se poate de comunicativă, participanților oferindu-se spre degustare cinci sortimente de bere (Pale Lager, Pale Ale, India Pale Ale (IPA), Weissbier și Stout), fiecare din acestea fiind însoțită de o gustare inedită, cu rol în definirea și completarea aromei finale a berii.

Informații noi, atmosferă amicală și degajată, ocazia de a vorbi timp de câteva ore despre un produs pe care îl consumăm regulat și o degustare de bere absolut specială, au făcut deliciul participanților la work-shopul "Hai să ne cunoaștem cu Berea”. Noi ne-am bucurat că ați răspuns invitației noastre, ne-am satisfăcut curiozitățile în ceea ce privește berea și sperăm că și voi ați plecat acasă dornici să aprofundați o parte din cunoștințele proaspăt dobândite. Fie la nivel teoretic, fie la nivel...de gust :)