Aluatul nostru este cu maia

Punem viață în pizza ta

Închide ochii și fă o călătorie în trecut la casa bunicilor de la țară, la pâinea țărănească frământată cu drag și coaptă în cuptorul cu lemne, la coaja aurie, care trosnește în mâinile tale, la mirosul și gustul de acasă. Retrăiește această experiență cu fiecare felie din pizza noastră din aluat cu maia, din noul nostru meniu Book of Flavours.

Dincolo de sentimentele pe care ți le trezește, merită să vorbim puțin de beneficiile aluatului cu maia pentru sănătatea digestiei. Maiaua este prezentă în viețile noastre de mii de ani, fiind folosită în mod tradițional pentru dospirea naturală a pâinii, spre deosebire de drojdia brutarului, care are o istorie mult mai recentă, de doar 150 de ani. 

Maiaua este o făină fermentată natural, care dă viață pâinii. Timpul de dospire este de minum 24 de ore, pentru ca tu să te bucuri din plin de toate proprietățile aluatului cu maia. Microorganismele active descompun zaharurile din blat, conferind pizzei un miros mai plăcut, o aromă ”ca acasă” și o culoare mai frumoasă. În cuptor se întâmplă magia, unde aluatul capătă o crustă aurie și devine mai pufos.

Pizza făcută cu maia este mai ușoară pentru digestie și conține mai puțin gluten decât pizza obișnuită. Așadar, poate fi alegerea potrivită pentru persoanele cu intoleranță la gluten sau drojdie de bere. În plus, produce o creștere mai mică a glicemiei și insulinei în organism, față de alte tipuri de pizza sau pâine. 

Aluatul cu maia a luat locul celui obișnuit în prepararea tuturor sortimentelor noastre de pizza. Te așteptăm cu drag să  îl descoperi în restaurantele noastre sau la delivery. Până atunci, poți răsfoi meniul complet aici. După ce îl încerci, nu uita să ne lași un comentariu la acest articol, în care să ne împărtășești experiența ta. Suntem foarte curioși de feedback-ul tău.