4th of July cocktail

Dacă tot sărbătorim 4 iulie cu un concurs și o promoție ne-am gândit că ar fi frumos să pregătim și niște rețete pentru această zi. Mai exact un cocktail și un desert. Și cum poveștile frumoase nu se scriu singure ci cu ajutorul spiridușilor, de data aceasta ne-au ajutat prietenii de la Barmania.
Așa cum v-am obișnuit, nu vă stresăm cu lucruri foarte complicate. Simplu și la obiect, pentru un singur cocktail aveți nevoie de:

- 40 ml de lichior de cireșe
- 20 ml de lichior de blue curacao
- 100 ml de suc acidulat
- gheață zdrobită (puteți folosi din nou sugestia noastră și ca să aibă forma de mai jos, recomandarea ar fi să o zdrobiți într-un prosop și să eliminați cât se poate de mult din apă - când puneți în pahar trebuie să fie cât mai puțină apă ca să rămână straturile de culoare cât mai clare)

Noi le-am folosit alternativ: pentru unul am pus 40 de ml de lichior de cireșe pentru celălalt 40 de ml de lichior blue curacao.

Și pentru că e mai ușor pentru voi să vă dați seama care sunt pașii, ne folosim de imagini care sigur sunt mai sugestive decât orice descriere am încerca noi prin cuvinte:

 Cel de-al doilea l-am făcut într-un mod similar însă am inversat culorile ca să fie mai amuzant. Ceea ce vă recomandăm și vouă să faceți.

Rezultatul final nu a rezistat mult pe masa noastră, ceea ce suntem convinși că se va întâmpla și la petrecerea pe care o veți organiza acasă. Cum ar fi să vă rugați invitații să-și facă propriile cocktailuri și să amestece ei culorile așa cum își doresc? :)