Pulled Pork afumat 12h cu lemn de cireș și prun

Porc fraged și suculent

Savurează un pulled pork așa cum nu ai mai făcut-o vreodată vreodată! Făcută cu pasiune, la noi în casă, după rețeta noastră secretă, carnea este marinată timp de 24 – 48 h, înainte de a fi gătită încet pentru 4 – 6 h și afumată încă 12 h cu lemn de cireș și prun, de esență tare. Cu adevărat o carne ce ți se topește în gură! 

Pulled pork este un preparat din de în ce mai popular, iar dacă încă nu ai avut ocazia să îl încerci, cu siguranță o vei face în curând. Mai ales dacă citești continuarea acestui articol și îi descoperi secretele. 

Originar din SUA, din Carolina de Nord și de Sud, pulled pork este o adevărată emblemă a acestor state, unde bucătarii au perfecționat de-a lungul timpului arta grătarului. Un pulled pork senzațional necesită afumarea îndelungată a cărnii, pentru ca ea să se destrame cât mai ușor, iar tu să te bucuri de textura fragedă. Noi am ales lemnul de cireș și prun, deoarece conferă cărnii o aromă dulceagă, delicată și ușoară. 

Procesul de afumare a cărnii a fost creat când coloniștii spanioli au ajuns în America și au observat cum băștinașii construiau un foc cu mult fum sub carnea lor, ca să o conserve și să țină insectele la distanță. Se spune că acesta a fost primul proces de preparare a cărnii la grătar sau barbecue

Desigur că în zilele noastre, procesul a evoluat cu mult. În noul nostru pulled pork, credem că am reușit să păstrăm ceva din gustul american autentic, din pasiunea pentru barbecue și carne gătită minunat, așa cum merită. Te așteptăm cu drag să îl descoperi în restaurantele noastre sau la delivery. Până atunci, poți răsfoi meniul complet aici. După ce îl încerci, nu uita să ne lași un comentariu la acest articol, în care să ne împărtășești experiența ta. Suntem foarte curioși de feedback-ul tău.