3 rețete de vară cu leurdă

Din categoria „bunătăților din piață” vă recomandăm săptămâna aceasta o plantă despre care se spune că este un „remediu natural de excepție”. Nu știm câți dintre voi folosiți leurda în bucătăria de acasă însă nouă ni se pare că-i tocmai momentul potrivit pentru a o introduce pe lista de cumpărături.

Ne-am umplut coșul cu alte câteva ingrediente și-am ajuns la concluzia că o singură rețetă e prea puțin pentru așa un produs, în consecință am pus la cale un set de trei rețete prin intermediul cărora să vă puteți bucura de gustul incredibil de aromat al leurdei.

Și cum lucrurile bune se lasă mereu așteptate, prima rețetă o publicăm astăzi și vă invităm să ne vizitați și în zilele următoare pentru setul complet. Așadar, apăsăm pe butonul „Start” și vă facem cunoștiință cu supa cremă de leurdă. Sau mai bine spus: super crema de leurdă.
Lista de cumpărături arată cam așa:

- o legătură de leurdă

- 3/4 dintr-un pachet de unta

- două cepe

- doi cartofi curățați și tăiați felii subțiri

- 6 căței de usturoi

- 150 ml de smântână grasă, naturală și fermentată (de la văcuțe care au păscut iarba curată și au stat mult la soare)

- 250 ml de supă de pui (pregătită în prealabil, poate fi înlocuită și cu o supă de legume)

- 2 felii de pâine făcute crutoane (le tăiați cubulețe, le condimentați și le lăsați un pic la cuptor)

- câteva felii de bacon
Într-o oală (de dimensiunea celei de mai sus) puneți la topit untul împreună cu ceapa și usturoiul (tăiate mărunt). Amestecați la foc mic până când compoziția s-a omogenizat și puteți să adăugați cartofii felii. Amestecați timp de câteva minute pentru ca mai apoi să adăugați supa de pui. În acest punct tot ce trebuie să faceți este să lăsați compoziția la foc mic până ce cartofii s-au fiert, amestecând din când în când.

Între timp ne ocupăm de leurdă și de bacon:

- puneți niște apă la fiert și atunci când clocotește introduceți leurda pentru 10 secunde în ea, apoi o tăiați în felii subțiri și e gata de pus în supă

- puneți pe grill feliile de șuncă și lăsați-le până ce s-au rumenit și aproape s-au uscat. Le scoateți pe un șervețel pentru a se scurge grăsimea. Rezultatul final al trebui să arate ca cel de mai jos:
Cu un blender amestecați supa (o lăsați un pic să se răcească după ce o luați de pe foc) cu leurda adăugând încet smântâna. După ce compoziția s-a omogenizat, o puteți pune în farfurie adăugând câteva picături de smântână pentru aspect. Completați cu câteva crutoane, felii de leurdă verde și poate un pic de parmesan.
În cazul nostru rezultatul final a arătat ca cel de mai jos și recunoaștem că nu a rezistat foarte mult pe masă.  Sănătos, gustos și potrivit pentru vremea de afară... așa cum spunea una dintre colegele noastre: „supa aceasta e dovada clară că raiul există” :)
Poftă bună!