3 aperitive pentru o petrecere acasa

Să presupunem că organizați o mică petrecere acasă: poate o seară de filme alături de prieteni sau poate una de board games. Însă oricare ar fi motivul întâlnirii, partea cea mai grea rămâne prepararea gustărilor și surprizele culinare.

Pentru că suntem convinși că putem găsi ceva mai bun și mai sănătos decât chipsurile sau prăjiturelele din comerț, ne-am gândit să vă propunem trei rețete ușoare și sănătoase pe care să le puteți pregăti cu o oră înainte ca invitații să-și facă apariția.

Cheese pops with love

Pentru că anul acesta se poartă cake pops și genul acesta de aperitive rapide, propunerea noastră este o versiune cu cremă de brânză, nuci și alune de pădure.

Lista de cumpărături:

- o cutie de brânză Philadelphia

- nuci și alune de pădure

- ceapă verde

- câteva frunze de mentă proaspătă

- bețișoare

Tăiați nucile și alunele de pădure cu un cuțit sau folosiți un robot de bucătărie pentru a le mărunți. Apoi le puneți într-o tigaie la foc mediu pentru a le prăji și le lăsați deoparte să se răcorească. Între timp pregătiți într-un bol crema de brânză cu ceapa și menta tocată mărunt, formați niște bile pe care apoi le presărați cu alune și nuci. Adăugați bețișoarele și puneți pe o farfurie la frigider pentru aproximativ 30 de minute.

Salmon canapes

Acest aperitiv este probabil cel mai ușor de făcut: felii dintr-o baghetă pariziană în combinație cu cremă de brânză și somon.

Lista de cumpărături:

- o pâine sub formă de baghetă

- somon afumat (o pungă e suficientă)

- un borcănel mic de capere

- 4-5 roșii cherry

- ceapă verde

- mentă verde

- cremă de brânză

Pregătiți crema de brânză împreună cu ceapa și menta verde pentru ca mai apoi să o întindeți pe feliile de pâine. Adăugați somonul, un sfert dintr-o roșie și câteva capere. Aperitivul e gata cât ați spune... „Marty”.

Happy summer salad

Am lăsat această rețetă la sfârșit pentru că durează un pic mai mult decât celelalte, însă e una la care cu siguranță putem garanta succesul (măsurat prin multitudinea de impresii pozitive) .

Lista de cumpărături:

- foi de plăcintă (noi am folosit Linco)

- linte sau fasole uscată (merg ambele la fel de bine)

- ulei

- ceapă și mentă verde

- un avocado

- o felie de pepene galben

- un ardel roșu

- jumătate de lămâie

- chilly

În primul rând tăiați foile de plăcintă în pătrățele și le puneți în formă. În cazul în care nu aveți forme speciale puteți folosi la fel de bine niște cănițe din porțelan. Adăugați în interior boabe de fasole sau de lentă pentru a oferi forma aluatului și introduceți în cuptor până când se rumenesc ușor (în funcție de cuptor, ar trebui să dureze undeva în jurul a 5 minute, în fotograafia de mai jos puteți observa culoarea pe care ar trebui să o aibă atunci când le scoateți). Le scoateți din cuptor și le lăsați la răcit.

Între timp tăiați legumele cubulețe, adăugați sosul de la lămâine, uleiul, chilly, ceapa și menta, cu sare după gust și-ați obținut o salată delicioasă pe care o puteți pune în coșulețele preparate anterior. Rezultatul ar trebui să fie asemănător cu:

Acum că ați toate sunt gata, puteți să le puneți pe un platou și vă puteți bucura de zâmbetul pe care îl vor afișa prietenii când vor vedea ce surpriză frumoasă le-ați pregătit.

Pentru alte surprize și idei, vă așteptăm din nou pe blogul Authentic Food. Să ne spuneți cum v-a ieșit petrecerea! (nu ne supărăm nici dacă ne trimiteți fotografii :) )