Plăcintă de dovleac
Pentru că tot am început cu ideile de sezon săptămâna trecută (supa cremă o găsiți aici) ne-am hotărât să continuăm în același ton însă de data aceasta cu o plăcintă. Am vrut să testăm gustul celebrei plăcinte cu dovleac americane și să vedem cum se înțelege aceasta cu papilele noastre gustative.
Pentru aluat aveți nevoie de:
- 300 g de făină
- 150 g de unt
- 2 gălbenușuri de ou
- 50 g de zahăr
Respectând cantitățile de mai sus veți obține un aluat asemănător cu cel din imagine. Are nevoie de 15 minute la cuptor până ce să adăugați compoziția cu dovleac.
Pentru compoziție aveți nevoie de:
- un dovleac de plăcintă de aproximativ 1,3 kg cu tot cu coajă
- 200 ml de smântână dulce
- 100 g de zahăr
- 50 g de zahăr vanilat
- o linguriță de scorțișoară
- trei ouă
Într-o primă fază puneți dovleacul la cuptor pentru câteva minute până ce se coace. Apoi într-un bol adăugați cele trei ouă, zahărul, scorțișoara și amestecați cu un blender. Pe final adăugați smântâna dulce și toată compoziția o așezați pe aluat. Lăsați încă 30 de minute la cuptor și asta-i tot!
Rezultatul final arată ca în imaginile de mai jos și e delicios! Cine mai încearcă rețeta și ne spune dacă i-a plăcut? :)